nieuws

Terras Top 100: De Werf met zilver naar huis ‘fantastische prestatie’

Café 1624

De Werf in het Zeeuwse Veere ging maandag 3 juli tijdens de uitreiking van de Terras Top 100 naar huis met de tweede prijs. Vlak na de uitreiking sprak Misset Horeca de broers Paul en Bart Melis die pas vier maanden geleden de zaak overnamen.

Terras Top 100: De Werf met zilver naar huis ‘fantastische prestatie’

Bart: ‘Ja we zijn super blij. Het is een fantastische prestatie. Vanaf het aftellen van de nummer zeven naar de nummer één dacht ik steeds ‘deze tekst hoort bij ons, maar we werden steeds maar niet genoemd.’ Paul: ‘Ja, toen had ik het echt zwaar hoor.’  De broers benadrukken hoe blij ze zijn met de hoge notering, maar ‘het is net als bij sport. Als je meedoet aan de Olympische Spelen dan ga je ook voor goud. Natuurlijk gingen wij ook voor de winst.’

Geoliede machine

Vorig jaar ging De Werf in Veere ook met zilver naar huis. Toen stonden Saskia van Golen en Patrick Wolf nog aan het roer van het bedrijf. De broers Melis namen vier maanden geleden het bedrijf over. ‘We hebben een nieuwe routing ingevoerd en het concept aangepast. Nog meer de puntjes op de i geprobeerd te zetten.’ Dat de heren de machine top wisten te laten draaien en wat betreft de Terras Top 100, het niveau van afgelopen jaar wisten te consolideren is een dikke pluim waard.

>>De Werf prolongeert zilver Terras Top 100

Het terras

Een omschrijving van het terras? ‘Het biedt een prachtig uitzicht op de haven en het terras heeft verschillende hoogtes. Als het dan niet zo druk is, dan zit je toch intiem. Ook werden banken en loungemeubilair gemixt met ‘normale’ stoelen en tafels. Zo creëer je meer dynamiek op het terras. Doordat eten en drinken – op niveau – een nog grotere rol zijn gaan spelen bij De Werf, heeft het duo ook geïnvesteerd in de keuken. We maken bijna alles vers, ook hebben we zelfgemaakte dranken op de kaart staan, waaronder cocktails.’

Trainen personeel

Het trainen van medewerkers speelt een belangrijke rol bij de Werf. De eerste les die nieuw personeel krijgt? ‘Fouten maken mag, zolang je maar gastvrij en beleefd blijft.’

>>Broers Melis van De Gespleten Arent nemen De Werf in Veere over

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel