nieuws

Drie Nederlandse bartenders maken kans op winst glas ontwerpcompetitie Libbey

Café 1593

Na een inschrijfperiode van twee maanden zijn afgelopen week 24 halve finalisten gekozen voor de Glassology Design Contest 2018. In deze glas ontwerpcompetitie van glasproducent Libbey krijgen professionals uit de drankenwereld de mogelijkheid om zelf een nieuw glasconcept te bedenken.

Drie Nederlandse bartenders maken kans op winst glas ontwerpcompetitie Libbey

Dit jaar maken drie Nederlandse bartenders kans om hun eigen glas in productie te zien gaan; Ben Lobos, van cocktailbar de Dr. in Rotterdam, Wilson Pires van Tales & Spirits in Amsterdam en Darja Suvorova, werkzaam bij Victoria Hotel in Amsterdam.

367 drankspecialisten uit 56 landen

In twee maanden tijd schreven 367 drankspecialisten uit 56 landen zich in voor de 2e editie van deze Internationale ontwerpwedstrijd. Uit al deze inschrijvingen werden de beste 24 ontwerpen/concepten gekozen die uitgenodigd zullen worden voor de halve finales. Ontmoet de halve finalisten.

Het kiezen van 24 designs uit zo veel inschrijvingen was volgens Brand Ambassador, Kevin Vollebregt, nog geen makkelijke opgave. ‘Veel ontwerpen vielen al erg snel af omdat deze technisch gezien niet te produceren waren. Maar uiteindelijk krijg je een selectie van zo’n 40 ontwerpen die interessant genoeg zijn qua ontwerp en concept. Ik ben blij dat we een professionele jury hebben die de halve finales en de finale zal jureren.’

Halve finales glasontwerp competitie

In januari 2018 zullen de halve finalisten de fabrieken van Libbey in Portugal en Nederland bezoeken. Hier zullen ze aan de hand van presentaties van de ontwerpers van Libbey, masterclasses van professionals uit de cocktailwereld en een fabriekstour getraind worden om hun eerste ontwerp aan te passen zodat deze klaar is voor productie. Een 6-koppige jury, bestaande uit Simon Difford (diffordsguide.com), Sandrae Lawrence (Cocktail Lovers), Diego Ferrari (Cocktail Art), Tara Garnell (Drink Stylist), Robert Schinkel (bartender/winnaar 1e editie) en Frauke Timmermans (Creative Director Libbey), zal de finalisten en de uiteindelijke winnaar kiezen.

Finale 2018

De finale van de Glassology Design Contest zal in mei 2018 gehouden worden op de Perfect Serve Bar Show in Amsterdam. Hier zullen 6 finalisten hun glasconcept presenteren waarbij het winnende concept uiteindelijk in productie genomen zal worden door Libbey, om in de hele wereld verkocht te worden.

Leestip: De kunst van het juiste glas

Reageer op dit artikel