nieuws

De Tippe heropent na grondige verbouwing

Café 1244

Na een grondige verbouwing van het interieur gaan op zaterdag 27 januari de deuren van café restaurant De Tippe in Vledder weer open. Met een compleet nieuwe uitstraling, meer ruimte in het restaurant om gasten en groepen te ontvangen én een nieuwe kaart, zeggen eigenaren Jeroen en Heleen Kiewiet klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

De Tippe heropent na grondige verbouwing
(C) Roel Dijkstra Fotografie

Na de grondige verbouwing gaat de nummer 3 van de meest recente Koffie Top 100 zaterdag 27 januari weer open. Het cafégedeelte met de hoge tafels en de biljarttafel heeft plaatsgemaakt voor restaurant en vormt een eenheid met de serre. ‘Door de muren te breken tussen de verschillende ruimtes hebben we meer een geheel weten te creëren, maar ook meer ruimte,’ legt Jeroen uit.

Lees ook: Derde plek voor De Tippe in Koffie Top 100

Verbouwing: café wordt restaurant voor 100 gasten

Iets waar het ondernemers duo recent vaker tegenaan liep. ‘In de serre konden we groepen van maximaal 30 mensen kwijt, die beperking hebben we niet meer. En als mensen van ons terras verjaagd worden door een hevige regenbui dan kunnen ze binnen aan een tafeltje plaatsnemen. We hebben nu plek voor ruim 100 gasten.’

Lees ook: 55 extra zitplaatsen na verbouwing De Boterlap

Nieuwe huisstijl

Eigenaren Jeroen en Heleen Kiewiet, nummer 3 van de Koffie Top 100 2017.

Behalve een interne verbouwing is ook de huisstijl veranderd, het vertrouwde rood heeft plaatsgemaakt voor nieuwe, warme kleuren. ‘Natuurlijk waren er in de loop der jaren wel kleine veranderingen, maar nu is er sprake van een compleet nieuwe uitstraling: tafels, stoelen, tafellinnen, lampen en personeelskleding zorgen voor een sfeervolle verandering.’

Lees ook: Verbouwen tijdens crisis, doen!

‘En door in het midden een sfeerhaard te plaatsen, verdelen we de ruimte en blijft het nog steeds knus en gezellig voor gasten die met een klein gezelschap komen dineren. Naast deze sfeerhaard is ook de handgemaakte muurschildering een absolute blikvanger.’

Reageer op dit artikel