nieuws

Rick Kempen nieuwe biercolumnist Misset Horeca

Café 1704

Rick Kempen gaat per 2 februari een maandelijkse column schrijven voor Misset Horeca. De bierambassadeur zal om het nummer en op MissetHoreca.nl de lezers van ’s lands grootste horecavaktitel deelgenoot maken van zijn biervisie en -kennis. Kempen volgt biervriend Peter van der Arend op, die het na ruim twee jaar wat rustiger aan wil doen.

Rick Kempen nieuwe biercolumnist Misset Horeca

Connaisseur, liefhebber, ambassadeur en wat dies meer zij op het gebied van bier: Rick Kempen is het. In 1987 rolde hij via z’n eerste bijbaan bij café De Engelse Reet het biervak in. Sindsdien reist hij -onder meer als bierambassadeur voor Bier&cO– de wereld rond. Kempen presenteert regelmatig (bier)evenementen en debuteerde in 2017 als bierschrijver met zijn boek  ‘Bier’.

Per 2 februari volgt Rick Kempen zijn biervriend Peter van der Arend op als biercolumnist voor Misset Horeca. Van der Arend schreef zo’n tweeënhalf jaar goed gelezen en populaire columns. Hij kiest er nu voor om het rustiger aan te doen.

Lees ook: Peter van der Arend: ‘Mijn laatste column’

Rick Kempen: ‘Zaak goed te weten wat speelt in bierland’

‘Ik zie er naar uit om ook via Misset Horeca mijn bierambassadeurschap uit te dragen’, zegt Rick Kempen. ‘Zeker voor het belangrijke, en vaak toch onderschatte, horeca-kanaal en de ondernemers daarin is het zaak om goed te weten wat er allemaal speelt in bierland. Met de onstuimige groei die de hoeveelheid brouwerijen en de hoeveelheid geïnteresseerde consumenten de laatste jaren heeft laten zien is het soms lastig om door de bomen het bierbos nog te blijven zien.’

Rick KempenOver het doel met zijn columns zegt Kempen: ‘Alle zaken waarvan ik denk dat ondernemers ermee gebaat zijn, zullen aan de orde komen in mijn columns: kwaliteit, bierverzorging, bier serveren en alles daaromheen. Nederland is een briljant bierland aan het worden, mede dankzij de tomeloze inzet van gepassioneerde ondernemers. Proost!’

De eerste column van Rick staat in Misset Horeca 3, die vrijdag 2 februari verschijnt.

Reageer op dit artikel