nieuws

Rotterdams foodfestival Tafel op Zuid valt in de smaak

Catering 11178

Foodfestival Tafel op Zuid opende afgelopen weekend het festivalseizoen in Rotterdam. Chef-koks bereidden in een uur tijd een compleet diner in een demo-keuken op het Deliplein. Rotterdammers van beide kanten van de Maas schoven aan de lange tafel aan en reageerden enthousiast op de culinaire verrassingen.

Rotterdams foodfestival Tafel op Zuid valt in de smaak
Foodfestival Tafel op Zuid in Rotterdam werd wederom goed ontvangen.

Chefs uit Rotterdam-Zuid serveerden tijdens Tafel op Zuid hun meest bijzondere gerechten, die zij in een uur tijd bereidden in een demo-keuken op het Deliplein. Aan de lange tafel konden Rotterdammers proeven van onder andere de Franse, Poolse en Pakistaanse keuken en ook de pop-up keukens werden goed bezocht.

Bezoekers genieten van onbekende keukens

Bezoekers mochten kosteloos aanschuiven aan de lange tafel. De gasten waren onverdeeld enthousiast volgens de organisatie. Jesper (42): ‘Ik woon in Blijdorp en kom eerlijk gezegd niet zo vaak aan de zuidkant van de Maas. Maar we hebben heerlijk gegeten bij Obba’. Sophie (31) woont op Zuid in de Entrepothaven: ‘Ik ken de wat bekendere restaurants op zich wel. Ik wilde daarom graag aanschuiven bij Ekmekci, om echt Turks te proeven. Het was heerlijk en leuk om meer te horen over deze keuken en cultuur’.

Bekijk ook deze fotorepo: Binnenkijken bij restaurant 6 & 24 in Den Haag

Van onconventioneel Frans tot eetbaar schilderij

Gevestigde en minder bekende namen wisselden elkaar af. Chef-kok Remco van de Lagemaat van Bistro du Bac was van de partij. Sergio Kross en Mathieu Roza van De Matroos en het Meisje schotelden hun gasten een onconventioneel Frans menu voor. Chanel Schriever en Bob Richters van Hotspot Hutspot -een bijzonder initiatief dat voedsel inzet om mensen te verbinden en activeren- maakten een eetbaar schilderij op gerecyclede badkamertegeltjes. Sjoerd Oosterom, chef-kok van Café Rotterdam, noemt het ‘bijzonder inspirerend om dit deel van de stad steeds verder op te zien bloeien. Om daar als ‘rooky’ deel van uit te mogen maken is heel mooi’.

‘Missie geslaagd’

Elsbeth Haveman van ZieZuid, initiatiefnemer van Tafel op Zuid, kijkt met voldoening terug op het evenement. ‘De chefs hebben zichzelf dit jaar weer overtroffen. Hun positieve energie en het niveau van de gerechten resulteerden in enthousiaste bezoekers. Veel Rotterdammers zeggen de smaak te pakken te hebben en vaker een bezoekje te willen brengen aan de restaurants op Zuid. Dat maakt onze missie geslaagd’.

Tafel op Zuid is een initiatief van de campagne ZieZuid. ZieZuid heeft als doel om Rotterdammers met een andere blik naar Rotterdam Zuid te laten kijken en te laten zien wat de onderkant van de Maas allemaal te bieden heeft.

Tip van de redactie: De Hardloper: Smeuïge lintpasta met huisgerookte zalmfilet van Johnny Bosveld

Reageer op dit artikel