nieuws

Blanche Dael koffie in alle huizen Oostwegel Collection

Hotel 1329

De Zuid-Limburgse familiebedrijven Blanche Dael en Oostwegel Collection zijn een samenwerking aangegaan. Beide bedrijven zijn trots om elkaar als familiebedrijven te versterken. De koffie van Blanche Dael wordt inmiddels in alle vier de huizen van Oostwegel Collection geschonken.

Blanche Dael koffie in alle huizen Oostwegel Collection

Om de samenwerking te beklinken bezochten vader en zoon Oostwegel de winkel van Blanche Dael in Maastricht om daar met vader en zoon Berghof het glas – of eigenlijk: koffiekopje – te heffen.

Albert Berghof, eigenaar Blanche Dael: ‘ik ben trots dat deze twee Zuid-Limburgse familiebedrijven vanaf nu samenwerken, de gasten van de iconische hotels en restaurants kunnen vanaf nu genieten van vers gebrande koffie uit Maastricht.’

Die samenwerking leverde de nieuwste loot aan de stam van Oostwegel, koffie- en lunchzaak Burgemeester Quicx Coffee & More op het terrein van Château St. Gerlach, meteen de 42e plaats op in de Misset Koffie Top 100 2017. Ook won Burgemeester Quicx de titel Mooiste Koffievenue in de Top 100.

Blanche Dael koffie

Samen met Oostwegel Collection heeft Blanche Dael een melange voor lungo en espresso geselecteerd. Voor de lungo-variant is dit een arabica-melange. Deze koffie is ietwat donkerder gebrand en samengesteld met bonen uit Guatemala, India en Brazilië. Dit geeft deze koffie een sterke body met cacao, vanille en zoete drop, maar ook een zachte en zoete smaak met een stroperig mondgevoel.

Bij de espresso-variant is er gekozen voor een typisch Italiaanse espressokoffie, donker gebrand en intens van smaak. Deze koffie kenmerkt zich door chocolade, drop en laurier en blijft ook in combinatie met melk heerlijk vol van smaak. Bonen uit Guatemala, India, Brazilië en Colombia vormen hierbij de basis.

Limburgs vakmanschap

Het familiebedrijf Blanche Dael, dat in Maastricht is gevestigd, is sinds 1878 specialist in koffie en thee. Het bedrijf bestaat uit 2 families met 4 generaties. Juist daarom is Blanche Dael bewust bezig met de toekomst en hoe zij de wereld achterlaten voor de volgende generatie. Blanche Dael is een gecertificeerd ISO 26000 MVO-bedrijf en hun MVO-beleid is gestoeld op de pijlers: smaak, vakmanschap en (H)echte relaties.

Bij Oostwegel Collection zijn de chefs altijd op zoek naar de beste regionale ingrediënten om de mooiste gerechten mee te bereiden. Met koffieleverancier Blanche Dael zijn de barista’s van Oostwegel Collection nu ook verzekerd van ambachtelijk gebrande koffie geproduceerd in de regio.

Camille Oostwegel sr.: ‘als kleine jongen ging ik al met mijn Maastrichtse bonpa naar het branden van de koffiebonen bij hofleverancier Blanche Dael kijken. Van die vers gebrande koffiegeur en heerlijke koffie genieten onze gasten nu dagelijks.’

Over Oostwegel Collection

Oostwegel Collection is een Limburgs familiebedrijf dat staat voor inspirerend, vakmanschap en gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: mens, locatie en gastronomie. Camille Oostwegel sr. begon 37 jaar geleden met veel passie en zorg aan het restaureren van Rijksmonumenten en inmiddels bestaat de onderneming uit vier luxe huizen: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht.

Het bedrijf staat met een omzet van 24,7 miljoen euro over 2016 op plek 57 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel