nieuws

The Student Hotel bekijkt opnieuw plannen voor vestiging in Utrecht

Hotel 1025

The Student Hotel bekijkt opnieuw plannen voor vestiging in Utrecht

Nadat begin 2017 commotie ontstond toen The Student Hotel aankondigde een vestiging te willen openen bij het Utrechtse Centraal Station en de plannen even op een laag pitje werden gezet, komt de hotelorganisatie nu met nieuwe plannen voor een Student Hotel in Utrecht.

The Student Hotel maakte eind 2016 plannen bekend voor een locatie met 600 kamers in het oude Rabobankgebouw in Hoog Catharijne in Utrecht. De lokale afdeling van de PvdA diende een motie in tegen de komst en ook belangenorganisaties voor studenten stelde vraagtekens bij de werkwijze van The Student Hotel, dat in hun ogen studenten uit zou buiten.

De motie kreeg onvoldoende steun en het College van B&W sprak openlijk uit dat The Student Hotel welkom is in Utrecht. Toch gingen de plannen even de ijskast in.

Nu zijn er nieuwe plannen voor een The Student Hotel in Utrecht, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Niet in het oude Rabobankgebouw, maar in een nog te realiseren gebouw op het Jaarbeursplein. Ontwikkelaar CBRE Global Investors en The Student Hotel hebben de gemeente benaderd om een multifunctioneel gebouw met kantoren, woningen, horeca en andere functies op straatniveau te ontwikkelen.

Wethouder Victor Everhardt denkt dat het concept van The Student Hotel een ‘goede programmamix’ en ‘levendigheid’ voor het Jaarbeursplein kan betekenen. De gemeenteraad zal een bezoek brengen aan The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. Daarna moeten er tekeningen komen en wordt beoordeeld of de plannen passen binnen de visie van de gemeente.