Indonesische hotelgroep Jatra bouwt eerste hotel in Nederland

Indonesische hotelgroep Jatra bouwt eerste hotel in Nederland
De locatie van Jatra Hotel Amsterdam, dit gebouw maakt plaats voor het hotel.

De hier onbekende hotelgroep Jatra hotels, een van oorsprong Indonesische groep, bouwt in Hoofddorp een hotel, verdeeld over twee locaties: één van 278 en één van 132 kamers.

De hotels komen op bedrijventerrein De Hoek, waar vanwege de ligging ten opzichte van Schiphol al meer hotels staan, van Hyatt Place, easyHotel, NH Hotels, Bastion Hotels, Best Western, de vorig jaar geopende hotels van Moxy en Ninetynine en The Florian. Die laatste is ook nog in aanbouw en gaat binnenkort open. Ook in de rest van Hoofddorp zijn veel hotels.

Voor de hotelplannen van Jatra is een speciaal bestemmingsplan gemaakt, waar de gemeente Haarlemmermeer mee akkoord is gegaan, schrijft Noordhollands Dagblad. Aan de Kruisweg 583-587 komt een hotel met 132 kamers (Jatra Hotel Amsterdam II), aan de Kruisweg 631-641 een hotel met 278 kamers (Jatra Hotel Amsterdam). Beide hotels worden gescheiden door een weg en een handvol panden, waaronder Ninetynine hotel.

Jatra Hotel Amsterdam krijgt vier bouwlagen met een halfverdiepte parkeergarage voor 125 auto’s eronder. Op de begane grond komen naast 46 kamers ook een restaurant met streekproducten, een cocktailbar, loungeplekken, werk-, vergader- en conferentieruimten, een binnentuin, wellness en fitness.

Wanneer de hotels open moeten is nog niet bekend.

Four Pionts by Sheraton

De bouw van het hotelcomplex in Hoofddorp werd al in 2018 in gang gezet. Eerst moesten enkele bedrijfspanden worden gesloopt en de grond bouwklaar gemaakt. Aanvankelijk was het plan aan de Kruisweg 583 een Four Points by Sheraton te vestigen, blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Pas in augustus 2020 werden de bv's Jatra Hotel Amsterdam en Jatra Hotel Amsterdam II opgericht. De eigenaar van de hotels is de holdingmaatschappij van Shree Pandey, die hiervoor (ook in augustus 2020) de Jatra Hotel Group heeft opgericht.

Jatra

Jatra Hotels & Resorts is als hotelmerk ontwikkeld door Pintu Air Mas (PAM) Group, een conglomeraat bedrijven in eigendom van de Indonesische familie Adi Sumasto Tjia. Onder Jatra vallen momenteel vijf hotels, allemaal in Indonesië. Deze zijn allemaal eigendom van PAM.