Alles over Koffie branden

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

In de horeca is geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. En ook zijn er weinig producten waar een hogere marge op te maken is. Wil jij de...

Koffiebonen: van lichtbruin tot oliezwart, wat zegt dat over de smaak?

Koffiebonen: van lichtbruin tot oliezwart, wat zegt dat over de smaak?

Koffiebonen zoals we die in een verpakking koffie kennen, zijn gebrand (of eigenlijk geroosterd). Dat branden is een proces waarbij de koffiebrander...

Foto: Rob Truijen

Droom koffiebranderij Blanche Dael komt uit: nieuw pand met eigen proeflokaal

De Maastrichtse koffiebrander Blanche Dael is eind 2020 met de branderij verhuisd naar het nieuw ontwikkelde Sphinxgebied, waar voorheen de sanitair-...

Zo brand je zelf koffie in 11 stappen

Zo brand je zelf koffie in 11 stappen

Gerben Engelkes van de Groningse koffiebar Black & Bloom brandt zelf koffie voor in zijn zaak en voor de verkoop. Dat branden is een proces van zo'n...

Zelf je koffie branden loont, en zó werkt het

Zelf je koffie branden loont, en zó werkt het

Zelf bonen branden is voor bedrijven die serieus met koffie bezig zijn een interessante optie. Je hebt meer controle over het eindproduct, de marges...

Foto: Herbert Wiggerman

Boot Koffie in Baarn: Nederlandse pioniers in koffieland

Boot Koffie is een bekende, zo niet een legendarische naam in de Nederlandse koffiewereld. Het kleine Baarnse bedrijf van de familie Boot was pionier...

'Lokale koffieopbrengst verdrievoudigt bij branden en verpakken in thuisland'

'Lokale koffieopbrengst verdrievoudigt bij branden en verpakken in thuisland'

Grote westerse koffieondernemingen domineren al dertig jaar de wereldwijde export van koffie uit onder andere Afrika. Koffiebonen worden goedkoop...