
In de lange weg die koffie aflegt, van het groeien aan de struik tot het bereiden op de espressomachine in jouw horecazaak, speelt temperatuur op...
In de lange weg die koffie aflegt, van het groeien aan de struik tot het bereiden op de espressomachine in jouw horecazaak, speelt temperatuur op...
Ariane van Mancius opende eind 2021 in Breukelen Het Koffiehuis, en zette in die koffiebar de échte prijs van een kop koffie op de kaart. In deze...
Heb je al eens goed naar de koffieverpakking in je zaak gekeken? Maar dan écht goed? Weet je wat het betekent als er 'gewassen' op staat? Of wat het...
Er is geen horecazaak waar koffie en thee níet worden geserveerd. Sterker nog, koffie is de meest bestelde drank op het terras. Koffie kan bijna...
Tal van nieuwe producten verrijken de koffiebranche, zoals een cold brew van de tap, een designkraan waar direct vijf watersoorten uit komen of een...
Door koffiebonen te leren ‘lezen’, weet je beter wat er in de bonencontainer van je koffiemolen zit. Hoewel uiterlijk niet álles zegt, door goed te...
Na de opkomst van plantaardige melk van granen en bonen, zien we nu de opkomst van de decaf koffiebonen.
De meeste koffiebranders geven bij hun koffie een smaakomschrijving, meestal op de verpakking. Daar komen termen in voor die niet voor iedereen...
Het internationale koffieplatform Typica is nu ook beschikbaar in Nederland. Via dit platform, dat zich richt op direct trade, kunnen Nederlandse...
Het inkoopplatform Procent waarbij zo’n 11.000 ondernemers in Nederland, België en Duitsland zijn aangesloten, komt met een private label koffie:...