blog

Horeca en topsport hebben veel met elkaar gemeen

Restaurant 946

Streven naar het allerbeste, presteren op het allerhoogste niveau. Tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang werd het prachtig in beeld gebracht. De passie, het keiharde werken, de offers, alles aan de kant zetten voor de sport, het egoïsme. Het talent was te zien, maar meer nog de wilskracht, het per se willen winnen.

Horeca en topsport hebben veel met elkaar gemeen

Ik vond het prachtig om te volgen, om de immense vreugde te zien bij een sporter die het was gelukt om de allerbeste prestatie op het juiste moment neer te zetten.

Altijd maar presteren op een hoog niveau. In de tophoreca is dat niet anders. De stress van het móeten presteren, altijd weer kwaliteit bieden, uren in de keuken staan, kilometers lopen met volle dienbladen of borden.

Restaurant Fred** viert feest dit jaar. Het heeft een nieuw interieur én bestaat 10 jaar.  Zijn tweede huis heeft hij door de verbouwing nog comfortabeler gemaakt. Voor hemzelf, maar ook voor de gasten.

Chef-kok en ondernemer Fred Mustert weet wat het is om heel hard te werken, kleine fysieke ongemakken te negeren en te presteren op topniveau. Mustert brengt offers en laat dingen gaan om te koken op tweesterren-niveau. Koken op dat niveau kan niet in deeltijd of in minder dan acht uur per dag. Hij noemt zichzelf een beetje egoïstisch en streeft ernaar nog beter te worden. Net als een topsporter.

Constant maar doorgaan om de perfectie te behalen. Doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten. Talent alleen is niet genoeg. Wilskracht is minstens zo belangrijk. Het is herkenbaar voor sporters en koks van zijn kaliber. De komende jaren gaat Mustert er weer tegenaan. Nog beter worden. Nieuwe prestaties leveren. Wij gaan het volgen. 

Marjon Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel