nieuws

Kwaliteit Lekker groeit

Restaurant

Culinair grootmeester Jonnie Boer kookt op ‘Mount Everest-niveau’, vindt Lekker-hoofdredacteur Guido Nijssen. Boer kaatst de bal terug en prijst op zijn beurt Lekker de hemel in. ‘Sinds de komst van Nijssen en Vogel is Lekker een stuk beter geworden.

Kwaliteit Lekker groeit

‘Toen ik twintig jaar geleden begon met koken was Lekker een blaadje wat meer ging over wie nou weer met wie lag te naaien dan over de kwaliteit van de keuken. Dat is gelukkig veranderd. Sinds Guido Nijssen en Wynand Vogel de kar trekken is het blad een stuk serieuzer geworden.’

‘De inspecteurs weten nu tenminste wat van eten. En dat komt de gids alleen maar ten goede.’

Concurrenten

Volgens Boer heeft Lekker niet al te veel te vrezen van concurrenten als Special Bite en Iens. ‘Lekker is al jaren dé autoriteit. Jarenlang was Lekker belangrijker dan Michelin, en voor het publiek is dat nog steeds zo. Mensen willen kunnen lezen waar ze lekker kunnen eten.’

De kwaliteitsgroei van een gids als Lekker komt ook doordat over het algemeen het culinaire niveau in Nederland de afgelopen jaren is gestegen, erkent Boer. Maar volgens hem is het zeker ook te danken aan Nijssen en Vogel.

Dat deze heren Hans van Wolde als de allerberste aanwezen is voor Boer niet verwonderlijk: ‘hij is nou eenmaal de beste van dit moment, en ik denk dat nu ook Michelin niet meer om hem heen kan.’

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten uit Lekker 2008

Reageer op dit artikel