nieuws

‘De Leest voorgedragen voor derde ster

Restaurant

Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen is door de inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur van Michelin Benelux, Paul van Craenenbroeck, voorgedragen als derde Michelinster-kandidaat. Dat laat Van Craenenbroeck weten.

‘De Leest voorgedragen voor derde ster

Van Craenenbroeck verklapt in een groot artikel over Hans van Wolde van Beluga in De Gelderlander dat hij destijds vijf Nederlandse chefs heeft voorgedragen als kandidaat voor een derde Michelinster.

‘Vijf jonge toppers heeft Nederland. Allemaal goed voor een derde Michelinster. Nummer één is toch wel Jonnie Boer. Maar Sergio Herman, Jannis Brevet, Jacob Jan Boerma en Hans van Wolde doen niet veel voor Boer onder. Hen heb ik bij Michelin voorgedragen als derde ster-kandidaat. Twee van hen hebben hem inmiddels’, aldus Van Craenenbroek in De Gelderlander.

Van Craenenbroeck stelt dat Van Wolde nog geen derde ster heeft vanwege een roerig leven buiten de keuken. Aan zijn kookkwaliteit ligt het niet, volgens de oud-hoofdinspecteur. ‘Meer met een gebrek aan stabiliteit in zijn privé-leven: iets wat hem al eerder is opgebroken, toen hij zo dolgraag zijn tweede ster wilde. Een goede kok moet zijn hoofd vrij houden voor het werk in de keuken.’

Restaurant De Leest is ruim een jaar in het bezit van twee Michelinsterren. In de jongste uitgave van Lekker moest het restaurant van Boerma en gastvrouw Kim Veldman pas op de plaats maken. De Leest zakte van vier naar plaats tien.

Zie ook

Reageer op dit artikel