nieuws

Bedreigde vis van de menukaart

Restaurant

Koninklijke Horeca Nederland en het Wereld Natuur Fonds maken vandaag op de Horecava, in het bijzijn van landbouwminister Gerda Verburg, bekend dat ze samen gaan proberen om bedreigde vissoorten van menukaarten van restaurants te krijgen.

Bedreigde vis van de menukaart

Horecabedrijven die er gehoor aan geven, krijgen een zogenoemd MSC-keurmerk.

Verder wordt koolzaadolie geïntroduceerd voor gebruik in de keuken, als alternatief voor olijfolie. De koolzaadolie is van Nederlandse bodem, waardoor de transportkosten laag zijn. Er zijn drie soorten, waaronder eentje met een notensmaak voor in de sla.

De Horecava, die vandaag in de Amsterdamse RAI van start gaat, heeft overigens nauwelijks te lijden onder de economische crisis. De vakbeurs voor horeca en catering telt net als voorgaande jaren liefst 600 exposanten en tientallen evenementen, thema’s en trends.’

Reageer op dit artikel