nieuws

Librije verliest twee belangrijke pionnen

Restaurant

Twee belangrijke pionnen in het Librije-imperium, Sidney Schutte en Geralda Joziasse, verlaten het Zwolse topbedrijf van Jonnie en Thérèse Boer. Driesterrenchef Jonnie Boer heeft inmiddels een nieuwe rechterhand benoemd. Verder sluit Boer niet uit dat Schutte en Joziasse in de toekomst weer voor De Librije gaan werken.

Librije verliest twee belangrijke pionnen

SVH Meesterkok Sidney Schutte en Geralda Joziasse, manager van de kook en wijnschool van De Librije, verlaten eind september het bedrijf. Beiden werken dan tien jaar voor De Librije.

Sidney en Geralda hebben te kennen gegeven hun professionele horizon te willen verbreden en lonken naar werkzaamheden in binnen of buitenland, schrijft Thérèse Boer. Jonnie en Thérèse Boer laten weten Sidney en Geralda dankbaar te zijn voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid.

Niemand onmisbaar

In een toelichting aan MissetHoreca.nl laat Jonnie Boer weten dat dit verlies op te vangen is. ‘Wij zijn altijd bezig met reserves kweken. Dit moet ook want als je een stabiel bedrijf wil, zul je er voor moeten zorgen dat er op cruciale plaatsen in je bedrijf niemand onmisbaar is’.

Boer vervolgt: ‘Wat we afgesproken hebben met elkaar is dat als wij in de toekomst nog iets leuks voor ze hebben in de vorm van een restaurant onder onze filosofie in binnen- of buitenland, dat we elkaar dan zeker weer gaan vinden. Voor ons is het momenteel nog iets te vroeg om nog wat nieuws te beginnen, maar het borrelt nog steeds’.

Nieuwe rechterhand

Inmiddels heeft Jonnie Boer een nieuwe rechterhand in de keuken. Maik Kuipers is benoemd tot chef-kok van restaurant De Librije. Kuipers werkt inmiddels al bijna vijf jaar in de keuken van De Librije en werd enkele maanden geleden nog naar New York gestuurd om daar een groot diner te verzorgen.

Met het aankomende vertrek van Sidney Schutte verliest het kersverse sterrestaurant Librije’s Zusje zijn chef-kok. Boer: ‘Sidney werkte al bijna een jaar voor “het zusje”. Daar staat nu een team dat onder onze begeleiding gewoon doorgaat met wat we nu doen’.

Reageer op dit artikel