nieuws

Nieuws GaultMillau 2012 België

Restaurant

GaultMillau België heeft maandag 14 november Bart de Pooter van restaurant Pastorale in Rumst-Reet uitgeroepen tot Chef van het jaar. Volgens Gault Millau België heeft De Pooter een verfrissend zachte signatuur. ‘Gezond rusteloos timmert hij aan de weg.

Nieuws GaultMillau 2012 België

Doux Vent in Brussel levert de Gastheer van het Jaar, de beste Ambassadeur van de Italiaanse keuken is Bruno Giovoanni, chef van Senza Nome in Brussel. Gasthof Halifax in Deinze heeft het mooiste terras van het jaar.

De titel van de beste wijnkaart geeft GaultMillau aan Folliez in Mechelen, terwijl Marc Leveau, sommelier van Le Pilori in Ecaussines, de druiventros in de wacht sleept als beste sommelier.

De keuken van restaurant Invincible in Antwerpen is uitgeroepen tot de beste brasseriekeuken, terwijl restaurant Les Flâneries Gourmandes in Brussel de beste desserts serveert. De trofee voor het beste groenterestaurant gaat in Wallonië naar Philipe Fauchet van het gelijknamige restaurant in Saint-Georges-sur-Meuse en naar Kobe Desramaults, chef van In de Wulf in Dranouter.

De prijzen voor de beste prijs-plezierverhouding gaan naar Vitrine in Vlaanderen, Leonor in Brussel en Cuisinémoi in Wallonië.

Andere prijzen waren er voor:

Beste Jonge chefs: Pierre Massin, Chai Gourmand in Gembloux (Wallonië), Dimitry Lysens, Magis in Tongeren (Vlaanderen), Thomas Locus, Bistro Margaux in St Martens Bodegem (Brussel). Nieuw in top met een score van 18 punten: De Pastorale in Reet, Jonkman in Brugge en ’t Fornuis in Antwerpen.

Hof van Cleve

De Belgische gids kent geen maximale score van 20 punten toe aan een restaurant, zoals Sergio Herman die wel al een aantal jaren heeft in de Nederlandse editie van Gault Millau. Hof van Cleve van Peter Goossens heeft 19,5 punten.

Reageer op dit artikel