Topkoks zamelen 1,3 miljoen schoolmaaltijden in voor Malawi

Topkoks zamelen 1,3 miljoen schoolmaaltijden in voor Malawi

Van het Good Food Book zijn sinds de lancering op Wereldvoedseldag, 16 oktober, al 32.000 exemplaren verkocht. Hierdoor kan Stichting FDBCK bijna 1,3 miljoen schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi schenken.

Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Onder meer Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Yvette van Boven, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma en Sacha de Boer geven in het boek prijs wat ze thuis op tafel zetten voor vrienden en familie. In het boek staan vooral maakbare recepten, zonder peperdure ingrediënten en urenlange bereidingstijden. Van het broodje bal van sterrenchef Erik van Loo, de BBQ-garnalen van Julius Jaspers tot de groentepizza van Niven Kunz. Maar ook de kippendijen van Guus Meeuwis, de tonijnsteaks met wasabi-ijs van Gerard Ekdom en de Thaise beef salade van Martijn Krabbé.

Opbrengst

De netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie ‘Zero hunger’ van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht Good Food Book 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.