nieuws

Peter Oreel kampioen oestersteken

Restaurant 814

Peter Oreel van de Oesterij in Yerseke is Nederlands Kampioen oestersteken geworden. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren.

Peter Oreel kampioen oestersteken

Wederom waren zijn prestaties op alle vlakken spectaculair te noemen en daarmee de terechte winnaar, aldus de jury. De finalisten – twee oestervrouwen en negen oestermannen – zorgden voor een spectaculaire wedstrijd.

Zilver en brons

Zilver was voor Dawit Da van Seafoodbar Amsterdam en brons voor Bas de Koejjer van De Zeeuwse Oestermannen.De winnaar en de nummer twee gaan door naar het Europees Kampioenschap en maken kans op deelname aan het WK.

In de finale moeten de kandidaten Zeeuwse platte oesters openen. Een deskundige jury beoordeelde hen op snelheid, vakkundigheid en presentatie. Er werd gekeken naar gruis en of de oester heel is gebleven en goed is opengesneden.

BBB Maastricht

Het NK werd dit jaar voor de 22ste keer tijdens BBB Maastricht georganiseerd.

Reageer op dit artikel