nieuws

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op succesvolle beurs

Restaurant 1488

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied.

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op succesvolle beurs
Gastvrij Rotterdam is de vakbeurs voor horecaprofessionals.Gedurende drie dagen staat Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Gastvrij Rotterdam richt zich voornamelijk op de horecabranche in het midden- en hoogsegment, zoals chefs, souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s, eigenaars van restaurants, brasseries, hotel-restaurants, catering- en traiteurbedrijven, cafés, snackbars, lunchrooms en managers en inkopers uit de zorg- en recreatiesector. | Foto © Charles Batenburg

Het aantal bezoekers overtrof eerdere edities, alsook het aantal vierkante meters beursoppervlakte dat uiterst professioneel werd benut door een grote diversiteit aan leveranciers van food en non-food, waarvan vele met primeurs en noviteiten. De jubilerende beurs presenteerde talrijke themapleinen en een hoogwaardig programma verspreid over drie beursdagen waarin meerdere sterrenchefs acte de présence gaven. Ook kende de horecavakbeurs veel nieuwe initiatieven en finales, zoals het pop-up restaurant van The Harbour Club, alle uitreiking van de AD Gouden Pollepels, een Belgisch Paviljoenhet gecombineerde paviljoen Wine & Fine Food met dit jaar The Wine & Food Association als partner en de Nederlandse Finale van de prestigieuze Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam: Chef Lars Drost (midden) van Restaurant Ciel Bleu in Okura Amsterdam en zijn commis Mike Klaassen (links) van ’t Nonnetje in Harderwijk met juryvoorzitter Jonnie Boer.

Voorzitter Bocuse d’Or Nederland Jonnie Boer (Librije***): ‘De Bocuse d’Or is sinds twee  jaar hier op de beurs aanwezig en ik moet eerlijk zeggen dat deze beurs de ideale omgeving  is voor de Nederlandse finale. Hier lopen geïnteresseerde mensen rond, dus het is voor iedereen leuk. Prachtig dat ze ons hier willen ontvangen en dat het zo professioneel is opgezet, dus alleen maar winnaars denk ik. Leuk dat Gastvrij Rotterdam niet zo massaal is en dat er kwalitatief goede en afwisselende producten te vinden zijn.

Gouden Pollepels

Culinair columnist Ronald Giphart reikte de AD Gouden Pollepels uit op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam: ‘Rotterdam is culinair gezien in Nederland the place to be. Er is geen stad te bedenken waar zoveel gebeurt en geschreven wordt over eten. Het AD met hun Pollepels, zijn heel belangrijk want daarmee gaat het niveau een beetje omhoog, wordt er gestimuleerd dat mensen beoordelen wat ze eten. Mooi dat de uitreikingen op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam plaatsvonden, dat maakt het plaatje compleet, want hier zijn de restaurateurs, de leveranciers, hier lopen de koks rond en zijn de mensen die over eten schrijven.’

Wine & Fine Food

Jan van Lissum verzorgde met zijn Wine & Fine Food Association op Gastvrij Rotterdam een boeiend en afwisselend programma in het Proefschrift Theater in Wine & Fine Food: ‘Er is in positieve zin aan de uitstraling van de beurs gesleuteld, heel mooi verzorgd opgebouwd. Bezoekers komen, buiten gezelligheid, heel gericht om te leren van educatieve tastings, proeverijen en demonstraties. Niet alleen de regio, maar ook van ver daarbuiten weet Gastvrij Rotterdam te vinden. Het is echt een nationale beurs geworden, een groot compliment om dat in 5 jaar tijd te hebben gerealiseerd.’

Gastvrij Rotterdam 2018
De volgende editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 17 tot en met woensdag 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

Kijk hieronder voor sfeerimpressies van Gastvrij Rotterdam:

 

Foto's

Reageer op dit artikel