nieuws

Paul Verheul van Hyatt Regency naar Sligro Utrecht

Restaurant 1604

Na krap een half jaar is Paul Verheul alweer gestopt als head chef bij Hyatt Regency Amsterdam. Verheul (49) verlaat voorlopig even helemaal de keuken en is sinds half augustus begonnen als versmanager van Sligro Utrecht.

Paul Verheul van Hyatt Regency naar Sligro Utrecht

‘Hyatt Regency Amsterdam is een fantastisch bedrijf, maar ik kon die wedstrijd niet meer winnen’, zegt Verheul over zijn vertrek als head chef van het nieuwe hotel in Amsterdam, dat in april dit jaar de deuren opende.

Verheul had als head chef bij Hyatt Regency de leiding over banqueting, roomservice, ontbijt en restaurant Mama Makan. ‘We zijn misschien te vroeg open gegaan. Toen we openden moest de halve brigade nog komen, ik worstelde constant om de roorsters gevuld te krijgen. En meteen in het begin kwamen alle recensenten en media. Dan moet je 8en en 9ens scoren, als je dat niet doet ben je in Amsterdam gezien als nieuw restaurant.’

General manager Toni Hinterstoisser wilde Verheul graag behouden, maar zei tegelijk dat de head chef naar de personeelskosten moest kijken. ‘Dat werkte voor de overgebleven mensen niet motiverend. Zij moesten harder werken, en waren ook hun baan niet zeker.’

Na lang twijfelen besloot Verheul te stoppen. Wie hem als head chef op gaat volgen bij Hyatt, is nog niet bekend.

Paul Verheul stapt uit het vak

Het vertrek bij Hyatt, na amper 5,5 maand, betekent voor Verheul (49) dat hij na 31 jaar voorlopig helemaal uit het koksvak stapt. Hij is inmiddels gestart als versmanager van Sligro Utrecht. ‘Ik heb een team van 12 mensen onder me, en ben nog steeds met kwaliteitsproducten bezig. Het enige verschil is dat mijn gasten nu klanten heten, maar het blijven mensen.’

Ook dat hij nu veel meer tijd voor zijn gezin met drie tiernerdochters heeft, vindt Verheul erg fijn. ‘Ik kwam laatst om 17.30 thuis, mijn vrouw wist niet wat er gebeurde. We hebben samen staan koken, ik heb na het eten mijn dochters met wiskunde kunnen helpen. Dat is echt heel fijn.’

Maar, een beetje kok blijft hij wel. ‘We hebben vaak evenementen, dan sta ik gewoon te koken. Ik heb alleen nu nu een buis aan met Sligro erop.’

Verheul werkte bij veel bekende horecazaken. Hij was onder meer tot 2010 negen jaar werkzaam bij Kurhaus in Scheveningen, waar hij de keuken en restaurant drastisch hervormde. Hij kookte vier jaar bij De Hoefslag in Bosch en Duin en stond na zijn tijd bij Kurhaus aan de wieg van de keukens van buffetrestaurant Vandaag in Utrecht en Amsterdam. Ook kookt hij met regelmaat op internationale evenementen van KLM en de Arentijnse kamer van Koophandel.

Reageer op dit artikel