nieuws

Michelinsterren jubileum voor Ciel Bleu Restaurant

Restaurant 3029

Ciel Bleu Restaurant mag zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster onder leiding van Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. In 2007 mochten zij de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

Michelinsterren jubileum voor Ciel Bleu Restaurant

Onno Kokmeijer, executive chef en manager van Ciel Bleu: ‘Arjan en ik zijn ontzettend trots op het team. We brengen heel veel tijd met elkaar door in de keuken en proberen steeds te blijven innoveren om onze internationale gasten te blijven verrassen en overrompelen. Blijven verrassen, innoveren en oog voor perfectie is de kern van Ciel Bleu. Dat we daar al een decennium lang voor worden beloond met twee Michelinsterren is een grote eer.’

Onno Kokmeijer wil graag een derde Michelinster. Kokmeijer sprak die ambitie uit tijdens de heropening van Ciel Bleu Restaurant na een totale metamorfose. Het restaurant denderde in oktober 2017 de top 3 binnen van Lekker 2018. Vorig jaar stond het restaurant nog op 7. Het restaurant telt daarnaast 18 punten in de GaultMillau gids.

Over Hotel Okura Amsterdam

Ook Okura’s Yamazato, tevens een Hotel Okura restaurant, heeft een sterrenjubileum: het traditioneel Japanse restaurant kreeg dit jaar voor de 15e keer één Michelinster toegekend. Naast Ciel Bleu en Yamazato beschikt Hotel Okura Amsterdam over nog twee restaurants die gewaardeerd zijn door Michelin. Chef Masanori Tomikawa heeft naast Yamazato ook Teppanyaki Restaurant Sazanka onder zijn hoede, het teppanyaki restaurant is gewaardeerd met een Michelinster. Daarnaast is Serre onderscheiden met een Bib Gourmand, Michelins onderscheiding voor een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

Hotel Okura Amsterdam is lid van The Leading Hotels of the World en onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International en Hotel JAL City. Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel van de Okura-groep in Europa en beschikt over 300 kamers.

Reageer op dit artikel