nieuws

Festa, een community voor chefkoks en culinaire liefhebbers is gelanceerd

Restaurant 1090

Op Horecava is LeFesta.com gelanceerd. Via dit platform kunnen chefs gratis hun gastronomische aanbiedingen doen aan culinaire fijnproevers. Het reserveringsplatform dat werkt met een aanbetaling is tevens een oplossing voor no shows.

Festa, een community voor chefkoks en culinaire liefhebbers is gelanceerd

Sterrenchef Robert Kranenborg, één van de initiatiefnemers van Festa: ‘De sympathie van dit platform is dat je je als restaurateur of chef-kok op dit platform kunt presenteren op de manier zoals jij dat wilt. Je kunt een persoonlijk profiel aanmaken, met foto’s en video’s, je passie en kookstijl delen en aanbiedingen door aan gasten. Dit werkt zo flexibel dat je het zelfs a la minute kunt aanpassen.’ De website biedt  horecaondernemers ook de mogelijkheid gebruik te maken van een design studio, zodat de online presentatie zo aantrekkelijk mogelijk is en deze ook via social media gemakkelijk gedeeld kan worden.

‘Je ziet steeds vaker dat mensen die uit eten gaan eerst gaan bepalen waar ze zin in hebben en dan een restaurant erbij uitzoeken. Dit platform biedt die mogelijkheid. Gasten kunnen op stadsniveau zoeken of naar hun favoriete kok of keuken. Ze kunnen hun favoriete gastheer ‘volgen’, een culinaire wereld ontplooien en het verhaal achter een gerecht of de bereiding ontdekken,’ aldus Kranenborg.

Echte en eerlijke recensies

Co-creator van Festa Lise Timmer: ‘Festa gaat over veel meer dan over goed eten. Het gaat ook over ervaringen delen en verhalen vertellen. Chefs en restaurants hebben volledige controle op Festa en  helpen een community van fijnproevers op te bouwen die allemaal een passie hebben voor lekker eten en het creëren van topgerechten.
Recensies kunnen alleen worden achtergelaten door mensen die ook echt gereserveerd hebben en zorgen zo voor betrouwbare, eerlijke beoordelingen.

No show

Een ander voordeel voor restaurants is dat Festa de mogelijkheid biedt om flexibele prijzen te hanteren, aangepast aan het aantal bezoekers op dat moment. Gasten doen een aanbetaling bij de reservering. Dat zorgt voor een beperking van no show.

Community van chefs en fijnproevers

Lefesta.com is opgericht door een internationale groep mensen met diverse achtergronden met een gemeenschappelijke liefde voor alles wat met eten te maken heeft. Dit kan worden gedaan door chefkoks, maar ook door thuiskoks die hun aanbiedingen voor social dining ook op de website kunnen plaatsen. 

De eerste stap in deze nieuwe community is gezet. De komende tijd zal gewerkt worden om zoveel mogelijk chefs mee te laten doen aan Festa. Dennis Huwaë, mede-eigenaar en chef bij restaurant Daalder in Amsterdam en door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef van het jaar 2018 is de eerste die meedoet.

Kranenborg roept chef-koks op om mee te doen. ‘Dit internationale platform is uniek. Het werkt met ticketing, eerlijke beoordelingen van echte gasten en de chef heeft totale controle.’