nieuws

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures

Restaurant 1266

Horecastudenten en -bedrijven hebben elkaar op dinsdag 13 februari ontmoet tijdens speeddates van het Facility, Horeca & Travel-college in Nieuwegein. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven sloegen de handen ineen om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen.

ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures
ROC Midden Nederland zet zich in voor terugdringen horeca-vacatures

ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven zijn deze samenwerking aangegaan om het aantal openstaande mbo-vacatures terug te dringen. Daar is behoefte aan gezien de forse groei in het aantal vacatures voor mbo’ers.

Alleen al in de horeca- en recreatiesector waren vorig jaar tussen februari en augustus bijna 50.000 openstaande vacatures.

ROC Midden Nederland vond oplossing in speeddates

Ruim zeventig bedrijven uit de hele regio verzamelden zich om kennis te maken met potentiële stagiaires of werknemers. Aanwezige restaurants als Vroeg uit Bunnik, hotelketen Van der Valk, Brothers Horeca Groep, Hotel Restaurant de Nederlanden en Okura uit Amsterdam zijn hard op zoek naar goede horecastudenten. Ook Ralph Klaare, eigenaar van restaurant De Schildkamp, schoof aan tijdens de speeddates. ‘Het bedrijfsleven staat te springen om goede horeca mbo’ers’, aldus Klaare.

Lees ook: ‘Freelance koks gevraagd: tips voor zzp’ers en opdrachtgevers’

Door korte gesprekken tijdens de speeddates met verschillende bedrijven konden de studenten zich oriënteren op een beroep in de horeca. In verschillende rondes presenteerden de studenten en de bedrijven zichzelf aan elkaar. ‘Met deze speeddates wilden wij mbo-leerlingen een podium bieden, want zij verdienen de aandacht van het bedrijfsleven’, zegt Bas Scheerhoorn, stagecoördinator Facility, Horeca & Travel College.

Facility, Horeca & Travel College

Het Facility, Horeca & Travel College is een van de dertien kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges van ROC Midden Nederland. Op het Facility, Horeca & Travel College worden studenten opgeleid voor het horecavak, de wereld van de Facilitaire Dienstverlening of de sector Toerisme.

Lees ook: ‘De millennial als hotelmedewerker, hier moet je als leidinggevende op letten’

Reageer op dit artikel