nieuws

Jonathan Zandbergen: pop-up restaurant in de Hermitage

Restaurant 5662

Jonathan Zandbergen, sterchef van Merlet in Schoorl opent een pop-up restaurant in museum Hermitage in Amsterdam. Hij werkt samen met het team van het Hermitage-restaurant, onder leiding van Patrick Goijaerts.

Jonathan Zandbergen: pop-up restaurant in de Hermitage

Jonathan Zandbergen kookt in mei vier avonden in de Hermitage. In de maand mei sluit de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage voor het publiek feestelijk af. Het is de laatste maand van de veel bezochte tentoonstelling, reden voor het museum om het op een bijzondere manier af te sluiten.

Op woensdag 2, 9, 16 en 23 mei runt Zandbergen ‘s avonds een pop-restaurant in de Hermitage aan de Amstel in Amsterdam. jonathan zandbergen

Jonathan Zandbergen: inspiratie van schilders

Zandbergen laat zich inspireren door de schilderijen in de tentoonstelling en stelt een bijzonder menu samen met onder andere Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen, met een bijzonder drankenarrangement inclusief champagne Taittinger.

Jonathan Zandbergen

Hermitage Amsterdam

Voorafgaand aan de spannende culinaire ervaring kunnen de gasten in alle rust de tentoonstelling bekijken met deskundige gidsen.

Geheel avondarrangement voor € 149 pp. Aanvang en ontvangst vanaf 17 uur, reserveer online via hermitage.nl.

Over chef  Zandbergen

Jonathan Zandbergen is executive chef van restaurant Merlet* (één Michelinster) in Schoorl. In 2014 won hij in Parijs de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger International, en door GaultMillau werd hij (ex aequo) uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Cees Helder, eerste driesterren- chef van Nederland, roemde Zandbergen in 2015 als het grootste jonge kooktalent van ons land.

Avondopenstellingen Hermitage

Op veler verzoek is de tentoonstelling in de laatste week, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 mei, ook ’s avonds te bekijken, tot 22 uur. Voor deze avonden gelden de reguliere tarieven. Zondag 27 mei is de allerlaatste dag van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Een verlenging zit er helaas niet in, de 63 Hollandse meesterwerken moeten echt weer terug naar hun vaste plek in de Hollandse zalen in Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg.

Meer lezen:

>> Jonathan Zandbergen

>> Pop-up restaurants

Reageer op dit artikel