nieuws

Dennis Middeldorp kookt in pop-up restaurant Gast

Restaurant 1242

Dennis Middeldorp van restaurant Sense* kookt in april in pop-up restaurant Gast in ’s-Hertogenbosch. Van 19 tot en met 22 april kunnen gasten met hem op culinair avontuur in De Tuin der Lusten, een diner geïnspireerd op de denkwijze van schilder Jheronimus Bosch.

Dennis Middeldorp kookt in pop-up restaurant Gast

Pop-up restaurant Gast werd vorige maand officieel geopend. Het pop-up restaurant is gevestigd in een voormalige kapel in het centrum van ’s-Hertogenbosch en is een initiatief van Noord-Brabant Culinair. De beste chefs van Brabant wisselen elkaar gedurende een jaar af in de keuken. Soenil Bahadoer trapte af met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Nu is de beurt aan Dennis Middeldorp van sterrestaurant Sense in ‘s-Hertogenbosch. Hij trakteert de gasten van Gast van 19 tot en met 22 april op een culinair avontuur in De Tuin der Lusten, een diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

Op en top Den Bosch

Dennis Middeldorp is een echte Bosschenaar. Iemand die ook onlosmakelijk verbonden is aan deze stad is schilder en grootdenker Jheronimus Bosch. Als kleine jongen was Dennis al gefascineerd door deze creatieve geest; op de markt keek hij naar het grote standbeeld van Bosch en thuis in de woonkamer hing een replica van zijn meesterwerk De Tuin der Lusten.

Middeldorp: ‘Net als Jheronimus Bosch denk en werk ik out of the box, verrassend, soms op het randje. Dat maakt zijn werken en mijn gerechten spannend. Hierin vond ik ook mijn inspiratie voor dit speciale menu dat ik in Gast ga serveren. Ik sta te popelen om mijn gasten mee te nemen op een culinair avontuur in De Tuin der Lusten’.

Lees ook: ‘Sterrestaraurant Sense: ‘Laaiend enthousiast over nieuwe locatie’’

De Tuin der Lusten

De prijs voor het all-in arrangement bedraagt €147,50 per persoon voor het diner (welkomstdrankje, amuses, 5-gangen ‘Tuin der lusten’ menu, wijnarrangement, tafelwater, koffie/thee) en €130 per persoon voor de lunch (welkomstdrankje, amuses, 4-gangen ‘Tuin der lusten’ menu, wijnarrangement, tafelwater, koffie/thee). Het diner op vrijdag 21 april is al volgeboekt, voor de andere data zijn nog plekken vrij.

Pop-up restaurant Gast is gevestigd in de Mariakapel van het voormalig Groot Ziekengasthuis, Burg. Loeffplein 70 E, ‘s-Hertogenbosch.

Over Noord-Brabant Culinair

In Noord-Brabant Culinair zijn de Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Samen willen ze Noord-Brabant als de Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culinair erfgoed behouden.

Enkele restaurants die zijn aangesloten bij Noord-Brabant Culinair zijn Noble, O&O, Zout en Citroen, Lef, De Zwaan, Sense, Cordial, By Pascal, Wollerich, Avant Garde van Groeninge, Karpendonkse Hoeve en de Treeswijkhoeve.

Bekijk ook deze fotorepo: Binnenkijken bij restaurant 6 & 24 in Den Haag

Reageer op dit artikel