nieuws

Da Vinci* trekt nieuwe maître-sommelier aan

Restaurant 4007

Sterrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft sommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat vanaf juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant.

Da Vinci* trekt nieuwe maître-sommelier aan
Jesse Dean Bruijstens als maître-sommelier naar Da Vinci.

Jesse Dean Bruijstens start op 6 juni als maître-sommelier bij restaurant Da Vinci in Maasbracht van Margo Reuten en Petro Kools. Hij komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is.

Petro Kools: ‘Wij zijn heel blij met de komst van Jesse Dean, die in goed overleg met Jan en Claudia Sobecki van Tribeca naar Maasbracht komt. Met zijn 27 jaar heeft hij een mooi cv met ervaring in Brabantse sterrenrestaurants als de Treeswijkhoeve, de Lindehof, Wiesen en Tribeca. Da Vinci krijgt er een vakkundige en gastgerichte gastheer bij met een enorme passie voor wijn. Jesse Dean assisteert mij op wijngebied en we zijn al mooie plannen aan het smeden voor bijzondere wijn-events en andere activiteiten, onder meer in het kader van het 25-jarig bestaan van Da Vinci in september 2018. We zijn er trots op dat hij ons team komt verstevigen.’

‘Ik kan hier nog veel leren’

Jesse Dean Bruijstens heeft zin om aan de slag te gaan op zijn nieuwe werkplek. ‘Er zijn maar weinig restaurants in Nederland waar het gastheerschap zo hoog in het vaandel staat als bij Da Vinci. Er wordt fantastisch gekookt en er is een prachtige wijnkelder. Na zeven jaar werken op sterrenniveau ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik kan nog ontzettend veel leren van Petro Kools en heb heel veel zin om in Maasbracht te beginnen.’

Interview met Margo Reuten

Interview met Margo Reuten

Da Vinci bestaat 25 jaar

Da Vinci bestaat in september 25 jaar en viert dat het hele jaar door met acties en evenementen. Het restaurant is sinds 1993 de trots van SVH Meesterkok Margo Reuten en haar levenspartner SVH Meestergastheer Petro Kools. In 1999 kreeg het restaurant een Michelinster en daarmee is Reuten de enige vrouwelijke sterrenchef in Nederland.

In Petro’s Vinoteca, diep in het hart van Da Vinci, ligt een collectie van ruim 700 verschillende wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen.

Reageer op dit artikel