Restaurant Noir in Utrecht is geopend

Restaurant Noir in Utrecht is geopend
Restaurant Noir

Restaurant Noir, dat in 3 dagen €45.000 ophaalde met een crowdfundingcampagne, is geopend in Utrecht. Het nieuwe Frans georiënteerde restaurant heeft de sfeer van een Parijse jazzbar uit de jaren '20.

Restaurant Noir, het nieuwe restaurant van Arnaud Verbeek en Raoul Witteman van restaurant C’est Ça, is te vinden op de Lange Nieuwstraat 88 in Utrecht. Het is vanaf woensdag 16 mei open voor publiek.

Restaurant Noir is geïnspireerd op een Parijse jazzbar uit de jaren ’20. ‘Iedereen heeft daar direct een beeld bij en dat komt bij ons ook zeker terug in de sfeer. Behalve misschien de live muziek, dat zal er alleen incidenteel zijn. De kaart is ook Frans en klassiek. Van die dingen die je niet zoveel meer ziet, maar die wij wel lekker vinden: chique ordinair’, zegt Verbeek tegen website Duic.

Verbeek en Witteman werden verliefd op het pand: ‘Een lange pijpenla waar we helemaal kunnen gaan voor de sfeer die we willen. Een restaurant met het gevoel van een “oude” bar. Een restaurant waar we aandacht willen geven. Niet even snel maar pak gewoon lekker de tijd en geniet.’

Hybride financiering voor restaurant Noir

Voor de aankoop en verbouwing was in totaal €180.000 nodig. De helft daarvan hebben de ondernemers zelf bij elkaar gespaard, de bank investeerde een gedeelte en de laatste €45.000 is via crowdfunding verzameld. ‘We hebben gekozen voor crowdfunding, omdat het ons ontzettend tof lijkt om het samen met die mensen op te zetten die we later ook in Noir gaan zien.’

Franse keuken en geïnspireerd op Parijse jazzbars

Verbeek: ‘We willen van Noir een warme en donkere plek maken met veel hout en koper. Denk aan een oude jaren 20 Parijse jazzbar en je hebt het gevoel te pakken. Nu kunnen we Noir helemaal inrichten zoals we dat voor ogen hebben. We wisten dat de tijd rijp was voor een nieuw idee na alle reacties die we in C’est Ça kregen, maar zo’n overweldigende respons hadden we nooit verwacht! Het voelt nog een beetje onwerkelijk, maar al dat enthousiasme werkt enorm aanstekelijk, dus we kunnen niet wachten om te gaan beginnen.’

Verbeek en Witteman werken al vijf jaar samen in restaurant C’est Ça. Raoul als eigenaar/chef, Arnaud als bedrijfsleider en sommelier. Ze delen de passie voor lekker eten en goede dranken en die willen ze met zoveel mogelijk mensen delen.