Sterzaak Ratatouille Haarlem viert eerste lustrum op het water

Sterzaak Ratatouille Haarlem viert eerste lustrum op het water
Jozua Jaring

Sterrestaurant Ratatouille Food & Wine uit Haarlem van Jozua Jaring viert haar eerste lustrum op het water van de Spaarne. Chef-kok Jozua Jaring en zijn team serveren op een boot een vijfgangendiner begeleid door bijpassende wijnen.

Ratatouille Food & Wine in Haarlem viert het vijfjarig bestaan op zondag 2 september 2018 met een sterrendiner op de boot Adriaan Pauw. De vaartocht wordt georganiseerd in samenwerking met Okhuysen en Rederij ’t Smidje. Chef-kok Jozua Jaring van Ratatouille Haarlem en zijn team serveren een vijfgangendiner begeleid door bijpassende wijnen.

Ratatouille Haarlem, Okhuysen en Rederij ’t Smidje ontvangen de gasten vanaf 17.00 uur bij de rederij aan het Spaarne (tegenover het Teylers Museum). Na een welkomstdrankje, desgewenst het speciale Ratatouille Bier van Jopen, vertrekt de boot om 17.30 voor een tocht door de Haarlemse wateren.

Tijdens de tocht wordt het diner geserveerd om vervolgens rond 20.30 uur aan te meren. De gasten betalen een all-in prijs van € 170 p.p. waarbij een deel van de opbrengst wordt geschonken aan ‘Swim to Fight Cancer’ dat op 16 september in Haarlem wordt gehouden.

Omdat er aan tafel geserveerd wordt is er maar plaats voor 60 personen. Kaarten kunnen besteld worden via het e-mailadres: reserveringen@ratatouillefoodandwine.nl.

Jubileum Ratatouille Haarlem

Chef-Kok Jozua Jaring begon op 1 september 2013 Ratatouille Food & Wine in de Lange Veerstraat. Haarlemmers wisten snel de weg te vinden naar het restaurant. Binnen een jaar waren de inspecteurs van de befaamde Michelingids al te gast in zijn bescheiden restaurant en waardeerde het begin 2015 met een Michelinster. Vervolgens volgde de verhuizing naar het monumentale pand aan het Spaarne waar dit jaar het eerste lustrum wordt gevierd.

Voor hij ondernemer werd, werkte Jaring onder andere bij restaurants als Hoop op D’Swarte Walvis in Zaandam, Vis & Ko in Haarlem en Chapeau! in Bloemendaal.


Video:
Jozua Jaring bereidt lentegerecht: proeverij van Melkbokjes.