nieuws

SVH, Bidfood en Gastvrijheidscoach: online vakopleiding gastheer/-vrouw

Restaurant 525

Bidfood introduceert in samenwerking met de Gastvrijheidscoach en SVH een online MBO-opleiding tot gastheer of -vrouw.  Na 26 weken digitaal onderwijs en maandelijkse groepssessies in een van de Foodyards van Bidfood, ontvangen kandidaten een erkend SVH diploma.

SVH, Bidfood en Gastvrijheidscoach: online vakopleiding gastheer/-vrouw

SVH-directeur Ricardo Eshuis ziet dat de uitdaging om voldoende gekwalificeerd horecapersoneel te vinden steeds groter wordt. ’Deze opleiding die we samen met Bidfood en Gastvrijheidscoach opzetten, vergroot de instroom van vakbekwame medewerkers waar horecaondernemers om staan te springen. Na slechts 26 weken heb je een volwaardige gastheer of -vrouw met een erkend diploma in je zaak staan.’

De eerste studenten starten medio november met de opleiding.

‘Ik ben erg trots op de opleiding die we met drie partijen samen hebben ontwikkeld’, vertelt Patrick Treichl, directeur van de Gastvrijheidscoach. ‘We maken gebruik van nieuw lesmateriaal van SVH, een online leeromgeving en een app waarin studenten gratis toegang hebben tot aanvullende trainingen en video’s. In de Foodyards van Bidfood wordt maandelijks een groepssessie met inspirerende gastsprekers aangeboden. Deze combinatie maakt de opleiding vernieuwend en inspirerend.’

Bidfood: jong talent stimuleren

‘Horecaondernemers kunnen niet zonder kundige en gemotiveerde medewerkers’, zegt Wim Stroes, regiodirecteur Noord-west Nederland bij Bidfood. ‘Nu er een groot tekort is aan horecapersoneel, maak je als ondernemer het verschil door talentvolle medewerkers de kans te geven zich te ontwikkelen. De opleidingen van Bidfood Academy zijn er volledig op gericht de juiste kennis en passie voor het horecavak over te dragen op jong talent.’


>> Meer over personeel

>> Bidfoodstart met academy

 Reageer op dit artikel