Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer starten pieper pop-up op de Wallen

Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer starten pieper pop-up op de Wallen

Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer openen op de Amsterdamse Wallen een pop-up éénpersoonsrestaurant : De Piepershow. De chefs serveren er een gastronomisch aardappelmenu. Aanschuiven in het piepkleine restaurant, voor een diner van 10 minuten, kan op vrijdag 14 en zaterdag 15 september.

De aardappel hoort al eeuwenlang bij de Nederlandse eetcultuur. Toch wordt er tegenwoordig vaak aan voorbijgegaan. 'Onterecht', vinden Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer van restaurant Breda, Guts & Glory en Maris Piper. 'De aardappel heeft veel te bieden. Het oer-Hollandse product is rijk aan goede voedingsstoffen en de bereidingsmogelijkheden zijn legio.' Met drie gangen, die de aardappel alle eer aan doen, laat het chefsduo de culinaire veelzijdigheid van de pieper zien.

De Piepershow

De Piepershow opent op vrijdag 14 september (12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 15 september (12:00 – 18:00 uur) aan de Oudezijds Achterburgwal 27. Zitplekken kunnen ter plekke worden bemachtigd, maar zijn beperkt beschikbaar.  Via Instagram worden de komende dagen enkele time slots weggeven. De Piepershow is onderdeel van de campagne Power to the Pieper, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie. Power to the Pieper wil de aardappel in al zijn variaties weer op het bord van jonge Nederlanders krijgen.

Johanneke, Guillaume en Freek

Met Maris Piper openden Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden recent hun vierde zaak in drie jaar. Drie verschillende persoonlijkheden die op een totaal eigen manier praten over hun gezamenlijke carrière, maar die uiteindelijk qua antwoord en ideeën elke keer weer bij elkaar komen. Iets dat volgens henzelf de afgelopen decennia zo gegroeid is, sinds ze elkaar op 11-jarige leeftijd leerden kennen in hun thuisstad Breda. Lees hieronder het uitgebreide artikel met deze bevlogen ondernemers.