nieuws

531 restaurants namen deel aan de Vegetarische Restaurantweek

Restaurant 401

531 restaurant hebben deelgenomen aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Week zonder Vlees. De organisatie noemt het een groot succes. Volgend jaar is er weer een Vegetarische Restaurantweek: van 9 t/m 15 maart 2020.

531 restaurants namen deel aan de Vegetarische Restaurantweek

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek werd het beste vegetarische restaurant en het populairste vegetarische gerecht gekozen. Bagels & Beans ging ervandoor met de titel voor het beste vegetarische restaurant. Peter Lute’s ‘Aardpeer’ (met kruiden van het wad) werd op Instagram gekozen tot het populairste vegetarische gerecht. Peter Lute had speciaal voor deze week een pop-up restaurant opgericht: ‘Explore’ in Muiden.

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Vegetarische Restaurantweek: ‘De vegetarische gerechten die in de restaurants werden geserveerd, zijn stuk voor stuk gerechten die de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken laten zien. Ik ben blij dat gasten dit zo waarderen. Ook vind ik het leuk om te zien dat Bagels & Beans op nummer 1 is geëindigd, dit laat echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.’

Meer doen met groente

KHN werkt ook samen met Dutch Cuisine om ondernemers en hun chefs te inspireren om meer groente en minder vlees te gebruiken. ‘Zo hebben we op 20 maart het Lente Impact Menu gelanceerd. Dit menu is zo samengesteld dat het een lagere CO2 uitstoot heeft en dus minder impact op het milieu. Het lente menu is bedoeld als inspiratie. Je kunt er delen uit gebruiken voor jouw restaurant of het zelf aanpassen aan de wensen van jouw gasten.’

Duurzaam ondernemen in de horeca wordt steeds belangrijker. Er zijn talloze manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Lees hier alles over duurzaamheid: tips over hoe je kosten kunt besparen, welke stappen je kan nemen, hoe je het gedrag van gasten en je medewerkers kan veranderen, trends, en welke initiatieven al zijn genomen.

 

Reageer op dit artikel