nieuws

Chefs van Bau*** Boury** en Amaro* achter de kachel bij Tribeca

Restaurant 917

Chefs van Bau*** Boury** en Amaro* achter de kachel bij Tribeca
Jan Sobecki van Tribeca

Tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze heeft een serie internationale chefs uitgenodigd om samen met chef-kok Jan Sobecki plaats te nemen achter de kachel. Sobecki gaat samenwerken met chefs van de restaurants Bau*** Boury** en Amaro*.

Met ‘At the Chef’s Table’ bracht Tribeca in 2018  al de beste Nederlandse chefs samen, waaronder chefs als Jonnie Boer (de Librije***), Michel van der Kroft (’t Nonnetje**) en Syrco Bakker (Pure C**).

‘In 2019 verleggen we letterlijk onze grenzen, met een serie internationale chefs.’ Een samenwerking, met collega’s die Jan Sobecki stuk voor stuk bewondert. Europese sterrenchefs met ieder hun eigen lokale specialiteiten, specifieke signatuur en smaken van de plaatselijke culinaire kaart. ‘Maar in de keuken vallen alle grenzen weg en spreekt iedereen dezelfde taal’, aldus het team van Tribeca. Deze topchefs zullen samen met het team van Tribeca een exclusief en eenmalig diner organiseren voor de gasten, waarin de signatuur van beide chefs herkenbaar zijn. Op 1 april 2019 kunnen gasten reserveren via de website. Nieuwsbriefabonnees kunnen nu al een tafel reserveren.

Line-up

• 18 mei 2019, diner: Modest Amaro – Atelier Amaro*, Warschau, Polen
Modest Amaro is chef-kok en eigenaar van Atelier Amaro in Polen. In 2013 ontving zijn restaurant een Michelinster, de eerste in de gehele Poolse geschiedenis. Zijn unieke stijl van koken en baanbrekende visie op de hedendaagse Poolse keuken heeft hem internationale erkenning en vele prestigieuze onderscheidingen gebracht.


• 23 juni 2019, diner: Tim Boury, Restaurant Boury**, Roeselare, België
De voormalige rechterhand van Sergio Herman opende op 28-jarige leeftijd zijn eigen restaurant. Een jaar later ontving hij zijn eerste Michelinster en in 2017 verzilverde hij de tweede. In zijn restaurant Boury kiest Tim voor de klassieke gastronomie, met gerechten die uitblinken qua techniek, verfijning en lichtheid. Hij geeft een creatieve draai aan seizoensgebonden streekgerechten.


• 16 september, diner: Christian Bau, Victor’s Fine Dining by Christian Bau***, Perl-Nennig, Duitsland
‘Het simpel doen is eenvoudig, het moet perfect zijn.’ De filosofie van Christian Bau proef je terug in zijn keuken: precies, perfectionistisch en warm. Deze driesterrenchef neemt zijn gasten mee op een culinaire reis door de Franse keuken met Aziatische invloeden, waar Japanse producten een centrale rol spelen.

Over Tribeca

Met de opening van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze werd in augustus 2015 een droom werkelijkheid voor Jan Sobecki, voormalig chef-kok van restaurant Chapeau! (**) in Bloemendaal. Sobecki  opende met zijn vrouw Claudia Tribeca in het pand waarin voorheen tweesterrenrestaurant Boreas van echtpaar Nico en Sonja Boreas zat gevestigd.  Kort na de opening ontving het restaurant al twee Michelinsterren. ‘We zweven nog, het gevoel moet landen’, zeiden Jan en Claudia Sobecki na de bekendmaking van de Michelingids 2017

Reageer op dit artikel