nieuws

Michelinster voor gesloten Duits restaurant Alte Vogtei

Restaurant 2616

Michelin Duitsland heeft in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg een restaurant dat gesloten is een ster gegeven. De culinair inspecteurs bezochten de ‘Alte Vogtei’ in Köngen in 2017 én het voorjaar van 2018. Ze vonden de kwaliteit van de keuken een onderscheiding waard, zei woordvoerster Nina Grigoleit.

Michelinster voor gesloten Duits restaurant Alte Vogtei

De exploitant meldde in november dat de zaak dichtging wegens verbouwing. De heropening was gepland in januari. Vlak voor de presentatie van de nieuwe gids dinsdag in Berlijn, kreeg Michelin-regiodirecteur Ralf Flinkenflügel te horen dan het maart zou worden. Nu blijkt dat er nooit meer exquis zal worden gegeten.

Alles over Michelin in Nederland

Volgens chef-kok Lars Volbrecht is het oude pand zodanig aangetast door schimmel dat een verdere bedrijfsvoering uitgesloten is. Die slechte informatie was hem bij de contractbespreking onthouden. ,,Mijn ziel en zaligheid zat in de Alte Vogtei. Een droom is hiermee ten einde. Ik heb die ster slechts geaccepteerd voor de prestatie die we al die maanden samen hebben geleverd en waarmee we de gasten gelukkig hebben gemaakt”.

De Duitse Michelin-editie 2019 telt 309 sterrenrestaurants.

Michelin Nederland

Michelinsterren 2019

In december werden in het DeLaMar theater  de Michelinsterren 2019 voor Nederland al uitgereikt. Maar liefst 12 restaurants kregen hun eerste ster en Nederland werd twee nieuwe tweesterrenrestaurants rijker. Sabero in Roermond en Pure C in Cadzand. Inter Scaldes, De Leest en De Librije behielden hun drie sterren.

De Michelingids Nederland 2019 telt 834 adressen, namelijk 263 hotels (waaronder 21 gastkamers) en 571 restaurants waaronder:

3 driesterrenrestaurants
18 tweesterrenrestaurants, waarvan 2 nieuwe
89 éénsterrestaurants, waarvan 12 nieuwe
29 Bib Gourmand restaurants, waarvan 19 nieuwe