Servais Tielman: levend kookboek en eigen kaviaar

Servais Tielman: levend kookboek en eigen kaviaar

Servais Tielman heeft Beluga Loves You in Maastricht heropend. Tielman neemt de zaak over van zijn oude leermeester Hans van Wolde. Deze laatste start een nieuw restaurant in een Limburgse boerderij.

De heropening vond plaats op vrijdag 6 september 2019. Servais Tielman had het over zijn nieuwe kookboek – Raw – de eigen kaviaar van Beluga loves you en de plannen met het interieur die hij heeft.

Servais Tielman

Vele jaren nadat hij er als souschef naast zijn leermeester Hans van Wolde de kneepjes van het vak leerde, keerde Servais Tielman op 1 juli 2019 terug naar Beluga loves you.

Dit keer niet als souschef, maar als eigenaar en chef-kok. Met de (her)opening van Beluga loves you Tielman de koers uit voor zijn toekomst in Maastricht. Hij doet dat op basis van een eigen filosofie, die de komende tijd gefaseerd tot uiting komt.

Kookboek

Tielman presenteert de komende weken en maanden zijn zoektocht naar de ultieme producten die passen bij zijn filosofie. Middels een gelimiteerde editie van 1000 boekjes licht hij er een tipje van op. RAW, van kop tot staart, wordt het eerste kookboek ter wereld met een eindeloos verhaal waarin augmented reality een prominente rol gaat spelen: de inhoud komt tot leven.

Eigen kaviaar

Onderdeel van de zoektocht van Tielman naar de ultieme producten voor zijn recepturen was de perfecte kaviaar. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking tussen Beluga loves you en het Belgische bedrijf Imperial Heritage Caviar van Koenraad Colman, waarbij een private label is ontwikkeld voor het Maastrichtse restaurant.

De Beluga loves you caviar wordt gewonnen in de National Parc Area in Piemonte en is daarmee vrij uniek.

Interieur gaat op de schop

Na de lancering van Tielman’s filosofie en bijpassende rebranding voor Beluga loves you en de introductie van het Beluga private label, is een nieuw interieur de volgende stap in de transitie naar Servais’ Beluga loves you. Tielman zit hiervoor om tafel met een Nederlandse (interieur) architect. Dit onderdeel van de transitie van Beluga loves you wordt de komende jaren stapsgewijs ter hand genomen.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!