Syrco Bakker hoogst genoteerde chef in FavorFlav Food top 100

Syrco Bakker hoogst genoteerde chef in FavorFlav Food top 100

Syrco Bakker van Pure C in Cadzand is op positie vier de hoogst genoteerde chef-kok in de FavorFlav Food Top 100 van 2019. Dit is een lijst met 100 influencers in de wereld van eten en drinken. De lijst wordt aangevoerd door Janny van der Heijden.

Syrco Bakker wordt in FavorFlav niet alleen geroemd om zijn tweede Michelinster voor Pure C, maar vooral ook vanwege zijn werk voor NorthSeaChefs. Hij stimuleert chefs om de minder bekende vissoorten uit de Noordzee in hun keukens verwerken. En natuurlijk geeft hij zelf het goede voorbeeld. Op het menu in Cadzand staat bijvoorbeeld hondshaai.

Andere hoog genoteerde chefs zijn Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Dit duo van Restaurant 212 en Table 65 staat op nummer 8. Alain Caron staat op nummer 10. Sergio Herman op 13.

Daarnaast staan er nog drie chefs in de top 20: Jord Althuizen op 16, Schilo van Coevorden op 17 en pastry chef Jurgen Koens staat op 20.

Jonnie Boer

Joris Bijdendijk, Jonnie en Therese Boer, Robert Kranenborg en Jacob Jan Boerma hebben zitten in de Hall of Fame en hebben daarmee ook invloed op de lijst. Vorig jaar stond De Librije op nummer 1, gevolgd door André van Duin. ‘Er is geen restaurant in Nederland dat al zo lang – maar liefst veertien jaar – drie Michelinsterren heeft. Zij hebben Zwolle op de culinaire wereldkaart gezet en nog steeds weten ze ons elke keer te verrassen. Dat lijkt ons meer dan genoeg reden om Jonnie en Thérèse dit jaar te eren met de hoogste positie in onze lijst’, aldus de redactie van FavorFlav destijds.

Frikandel op 59

De Frikandel (dit jaar 60 jaar op het Nederlandse menu) staat op nummer 59. ‘Met de komst van steeds meer vegetarische varianten blijft deze jarige snack ons verblijden.’ Supermarktketen Lidl staat op 79 vanwege de inzet voor duurzaamheid afgelopen jaar.

> Bekijk hier de gehele lijst