Stembus geopend voor verkiezing F&B Professional of the Year 2020

Stembus geopend voor verkiezing F&B Professional of the Year 2020

De stembus voor de finalisten van de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2020 is geopend. Van 16 december tot 15 januari kan op de tien kandidaten gestemd worden, waarna de drie met de meeste stemmen naar de finale gaan. De winnaar wordt op 25 januari bekendgemaakt.

De strijd om de titel F&B Professional of the Year wordt elk jaar georganiseerd door de AF&BM (Association of Food & Beverage Management). Deze netwerkvereniging zoekt daarvoor die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team.

Begin december werd de lijst met negen genomineerden bekendgemaakt, vanaf vandaag is de stembus open om op deze kandidaten te stemmen. Op de site van AF&BM meer informatie over de genomineerden.

De genomineerden (in alfabetische volgorde):

  • Otto van Dam – director of F&B W Amsterdam
  • Niels Leijssenaar – bedrijfsleider Ron Gastrobar Indonesia Downtown, Amsterdam
  • Dirk Peters – restaurantmanager The Roast Room, Amsterdam
  • Agnes Raggers – f&b manager Mooirivier Hotel & Congres, Dalfsen
  • Wouter Schoemaker – f&b manager Hutten voor Microsoft en Spaces, Schiphol
  • Cyril Stouten – f&b director Park Plaza Victoria, Amsterdam
  • Bart Vanderstukken – f&b manager/gastheer Kruisherenhotel, Maastricht
  • Brecht Veenman – f&b manager Carlton President Hotel, Utrecht
  • Nina Vogels – horecamanager Kasteel Heeswijk, Heeswijk – Dinther

Verdere verloop

Op deze genomineerden kan tot 15 januari worden gestemd. Tijdens een bijeenkomst op de Horecava op 15 januari worden de drie genomineerden met de meeste stemmen bekendgemaakt. Dit zijn de finalisten.

Deze drie worden op 20 januari in hun eigen bedrijf door de vakjury bezocht. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaalt.

Tijdens de verkiezing zal de jury dit jaar goed letten op hoe de professionals omgaan met uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe vinden, binden en boeien zij hun medewerkers en hoe gaan zij om met het spanningsveld tussen vaste en flexibele arbeid. En natuurlijk zal er ook weer aandacht zijn voor de sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen (voorzitter)
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration
  • Lieke Weerdenburg – Van der Valk Uden Veghel (gastlid, F&B Professional of the Year 2019)

De winnaar van de titel F&B Professional of the Year 2020 wordt op 25 januari tijdens het jaargala van de AF&BM in hotel Okura bekendgemaakt. Hij of zij volgt daarmee Lieke Weerdenburg, f&b manager van Van der Valk Uden-Veghel, die de titel vorig jaar won.