Amsterdam Coffee Festival verplaatst definitief naar 2021

Amsterdam Coffee Festival verplaatst definitief naar 2021

Het Amsterdam Coffee Festival, dat oorspronkelijk van 13 tot en met 15 maart dit jaar zou plaatsvinden, werd vanwege de corona-uitbraak eerder al verplaatst naar september dit jaar. Nu laat de organisatie weten dat ook die datum niet haalbaar is en dat het festival wordt verschoven naar maart 2021.

'In het belang van al onze bezoekers, standhouders en medewerkers, én na een zorgvuldige evaluatie van de situatie rondom het coronavirus in Nederland en wereldwijd, hebben we de moeilijke beslissing genomen om The Amsterdam Coffee Festival verder uit te stellen', zo laat de organisatie weten. Het Amsterdam Coffee Festival verplaatst naar 5 - 7 maart 2021.

Feitelijk betekent dit dat de editie 2020 vervalt. Het programma wordt in principe volledig doorgeschoven, inclusief de wedstrijden van SCA (Specialty Coffee Association) en de eigen wedstrijd Roast Masters.

Amsterdam Coffee Festival verplaatst

Kort na het verplaatsen van ACF 2020 van maart naar september maakte de SCA bekend dat in 2020 geen finales van hun koffiewedstrijden zouden worden gehouden. ‘Werk is weggevallen, soms is tijdelijk ander werk buiten de koffie gezocht. Er is veel onzekerheid voor nu en de nabije toekomst. Aandacht, energie en geld gaan nu naar andere zaken dan koffiewedstrijden’, gaf de organisatie toen als uitleg.

De deelnemers aan de finales van Dutch Barista Championship, Dutch Brewers Cup, Dutch Latte Art Championship en Dutch Cup Tasters Championship worden ook doorgeschoven naar volgend jaar, waardoor er geen voorrondes zullen plaatsvinden voor deze wedstrijden.