Misset Horeca
Misset Horeca
Terras Top 100 2021 gaat door; inschrijving geopend

Terras Top 100 2021 gaat door; inschrijving geopend

In een aangepaste versie gaat de Terras Top 100 2021 door. De juryleden zullen in juni en juli op pad gaan, er wordt rekening gehouden met coronamaatregelen én het inschrijfgeld is drastisch verlaagd. 'We willen met het doorgaan van onze Terras Top 100 een positief signaal aan de branche geven.'

Terras Top 100 2021 gaat door; inschrijving geopend

De Misset Horeca Terras Top 100 2021 gaat door. In een aangepaste vorm én tegen een aangepast tarief, maar met dezelfde professionaliteit, rapportages, jurybezoeken en afsluitende uitreiking als in de afgelopen 13 jaar.

De jurybezoeken zullen van half juni tot begin augustus plaatsvinden en op maandag 6 september zal er een feestelijke uitreiking zijn bij de laatste winnaar van de Terras Top 100: restaurant De Werf in Veere. Door de corona(maatregelen) zal de Terras Top 100 dit jaar iets afwijken van die van de voorgaande jaren.

Hoofdredacteur van Misset Horeca Marjon Prummel: ‘We hebben gezien hoe belangrijk het terras is voor ondernemers. Toen de horeca vorig jaar in de zomer beperkt open mocht, mocht er buiten meer dan binnen. Daarvan hebben ondernemers met een terras kunnen profiteren. Het terras was toen een noodzakelijke reddingsboei. En ook op dit moment mag er buiten meer dan binnen. Wij willen met de Terras Top 100 ondernemers in het zonnetje zetten die het maximale uit hun terras halen en zo een voorbeeld zijn voor andere ondernemers. We hopen dat veel ondernemers zich zullen inschrijven voor de wedstrijd.’

De veranderingen van de Terras Top 100 op een rijtje.

Twee vakjurybezoeken in plaats van één

De grootste verandering is dat de vakjury dit jaar twee keer op pad zal gaan en er geen mystery visitors langs zullen komen. In ronde één krijgen alle bedrijven die meedoen een vakjurylid op bezoek. De beste 100 bedrijven gaan door naar ronde twee en krijgen opnieuw een -ander- vakjurylid op bezoek. In de derde ronde zal de top van de lijst de Hoofdjury voor een aangekondigd bezoek over de vloer krijgen.

170619, Deurningen: Misset Horeca Terras Top 100, Pelle's Eten en Drinken. Foto: Marcel van Hoorn.

Dit houdt dus in dat elk bedrijf dat zich inschrijft voor de Terras Top 100 sowieso een vakjurylid op bezoek krijgt. Uiteraard zijn de bezoeken anoniem en onaangekondigd en ook krijgen bedrijven een uitgebreide terugkoppeling van het bezoek zodat ze weten wat er goed gaat en waar verbeterpunten op het terras zijn.

Bezoeken vinden plaats in juni en juli

De hoofdjury van de Terras Top 100 is inmiddels bij elkaar geweest om de veranderingen door te nemen en de puntjes op de ‘i’ te zetten. Maandag 31 mei komt de vakjury bij elkaar voor een ijkingssessie waarbij het nieuwe traject voor de Terras Top 100 2021 doorgenomen wordt.

Twee weken later gaat de jury op pad voor ronde 1. Zoals gezegd alle bedrijven die zich inschrijven krijgen in de 1e ronde een vakjurylid op bezoek. Deze bezoeken zijn anoniem en onaangekondigd en kunnen plaatsvinden vanaf half juni.

De beste 100 bedrijven gaan door naar ronde twee. Ze weten dan dus al wel dat ze dit jaar in de Terras Top 100 staan, maar alleen nog niet op welke plek. In juli en begin augustus gaat de vakjury opnieuw op pad en krijgen die overgebleven 100 bedrijven een -ander- vakjurylid, opnieuw onaangekondigd en anoniem over de vloer.

Inschrijfgeld fors omlaag

De inschrijfkosten voor de Terras Top 100 2021 zijn behoorlijk lager dan voorgaande jaren. Hoofdredacteur Marjon Prummel: ‘Misset Horeca beseft als geen ander hoe zeer de branche getroffen is. We deden én doen er dagelijks nog verslag van en spreken veel ondernemers, komen regelmatig bij hen over de vloer en willen op deze manier ook bijdragen.

180619, Purmerend: Misset Horeca Terras Top 100, Brasa Bar Kitchen. Foto: Marcel van Hoorn.

De Terras Top 100 moet dit jaar ook een positief signaal zijn dat de horeca weer open gaat, waarbij we inzetten op een fantastische zomer. Daarom gaan we er dit jaar een mooie Terras Top 100 van maken en bieden we inschrijving aan tegen een sterk gereduceerd tarief.’ Abonnees van Misset Horeca betalen €79 voor deelname aan de Terras Top 100, niet-abonnees €129.

Wie mag deelnemen?

Alle terrassen van Nederland mogen deelnemen aan de Terras Top 100, mits ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Minimaal 40 stoelen
  2. Vrij toegankelijk (dus geen dierentuin of pretpark waar entree wordt geheven). Indien er verplicht gereserveerd moet worden geldt dit binnen de regels als ‘vrij toegankelijk’
  3. Bediening aan tafel (opnemen en uitserveren). Bestellen via QR-code is geen probleem;
  4. In het hoogseizoen minimaal vijf dagen per week geopend;
  5. Het terras bevindt zich in de buitenlucht (dus geen terras in overdekt winkelcentrum, o.i.d.).
  6. In verband met de beperkingen (zoals beperkte openingstijden, korter terrasseizoen) geldt er dit jaar ook een maximum aantal deelnemers. Wees er dus snel bij, want vol=vol!