Sergio Herman opent dit voorjaar nieuw restaurant

Sergio Herman opent dit voorjaar nieuw restaurant
Sergio Herman

Sergio Herman opent dit voorjaar zijn tweede Blueness. In de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen komt hetzelfde concept als dat hij eerder al opende in Cadzand. In de zaak komt een ervaren team te staan.

Chef-kok wordt Jaclyn Kong, de maître is Dorine Van den Eynde. Ze werkten eerder al samen in zowel Oud Sluis als The Jane. Kong stond daarnaast in de keuken van Pure C en Blueness Cadzand. Van den Eynde werkte daarnaast nog in Michelinzaken als Dinner by Heston Blumenthal in London en restaurant 108 in Kopenhagen. 'Een kosmopolitische sfeer en oosterse mystiek zullen met elkaar versmelten onder het dak van het voormalige Verso Café', zegt Sergio Herman over Blueness Antwerpen.

Op de kaart

In de keuken wordt de moderne Franse keuken gecombineerd met Japanse accenten. Op de kaart staan onder meer miso chicken van de robatta grill en langoustines met dashi beurre blanc en bloemkool. Daarnaast krijgen cocktails een belangrijke rol in het concept.

'Concept met mooie toekomst'

'Om met een verfrissend en modern concept als Blueness Antwerp in dit prachtige en historische pand aan de slag te gaan, is een fantastische uitdaging', zegt Sergio Herman tegenover De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). 'Het geeft me persoonlijk enorm veel voldoening om het vertrouwen te kunnen geven aan mensen die ik zelf mee heb mogen opleiden. Met Jaclyn als chef en Dorine als maître staan hier twee powervrouwen met enorm veel ambitie die op dit punt in hun carrière helemaal klaar zijn om het avontuur met ons aan te gaan.'

Sergio Herman
Sergio Herman

Culinaire bestemming

Hij vervolgt: 'Voor mij is Blueness, met zijn hedendaagse uitstraling, ingetogen klasse en unieke karakter, een concept dat een hele mooie toekomst voor zich heeft. Het is mede dankzij de inspanningen die wij als organisatie hebben geleverd voor Le Pristine dat deze opportuniteit zich heeft voorgedaan en ik zie het als een enorme blijk van waardering voor de Sergio Herman Group dat wij van de Gasthuisstraat een culinaire bestemming mogen maken.'

Interieur

Net als bij Le Pristine zal de ontwerpstudio Space Copenhagen uit Denemarken het interieur voor zijn rekening nemen.

Zaken Sergio Herman

Herman heeft nu drie zaken in Antwerpen; Blueness Antwerpen, Le Pristine en Frites Atelier. In Nederland heeft hij onder leiding van Syrco Bakker Pure C, AIRrepublic, Blueness. Daarnaast telt hij enkele Frites Atelier-vestigingen.

Sinds vorig jaar is hij geen eigenaar meer van The Jane. Het eigenaarschap droeg hij volledig over aan compagnon Nick Bril, die al de dagelijkse leiding over het restaurant had.

Nieuwe culinaire plannen

Sergio Herman heeft meer nieuwe culinaire plannen, zo liet hij eerder weten. De chef en ondernemer wil in Terhofstede, een buurtschap tussen Cadzand en Sluis, een boerderij ombouwen tot culinaire broedplaats met een zeer kleinschalige eetgelegenheid. ‘Dat is een van de vele ideeën die we aan het uitwerken zijn, maar er staat nog niets vast’, vertelt hij tegenover De Ondernemer. ‘De bouwplannen liggen bij de gemeente, daar gaat sowieso nog veel tijd over. Het blijft kriebelen, want niets geeft mij meer voldoening dan in de keuken staan. Misschien komt het er ooit wel van, om af en toe een diner te doen, voor maximaal achttien gasten. Een menu koken op megatopniveau. Ik weet dat ik daar supergelukkig van word.’