Sergio Herman opent een tweede Blueness

Sergio Herman opent een tweede Blueness
Sergio Herman

Chef-kok Sergio Herman opent een tweede Blueness. Het restaurant dat al een vestiging heeft in Cadzand, opent binnenkort de deuren in Antwerpen.

De foodbar opent de deuren naast Le Pristine, op de plek waar nu Verso Café is. Blueness in Antwerpen staat in december voor opening gepland. Het wordt Hermans derde zaak in de Belgische havenstad. Herman is in Antwerpen eigenaar van Le Pristine en Frites Atelier. Dit voorjaar verkocht de chef-kok zijn aandelen van The Jane aan zakenpartner Nick Bril. In Nederland is Herman eigenaar van de volgende concepten: Pure C, AIRrepublic en Blueness, allemaal in Cadzand en Frites Atelier in Den Haag. Binnenkort opent ook een vestiging in  Designer Outlet Roosendaal.

Over Blueness

Blueness is geïnspireerd op de Japanse keuken. In Antwerpen komt een iets ander concept dan de originele Blueness in Cadzand.

Moules Frites

Tot en met 22 augustus heeft ook de pop-up zaak Moules Frites in Zeebrugge de deuren open. Waar de jonge Sergio Herman ooit zwoer nooit meer in de buurt van een mosselpot te komen, draait dat concept volledig om het schelpdier. ‘Mosselen zitten onvermijdelijk in mijn DNA’, zegt hij tegenover Pzc. ‘Ik ben nu eenmaal tussen die schelpen opgegroeid. Nu betekent de mossel emotioneel enorm veel voor mij. Ze vormt niet alleen een op en top Zeeuws product, maar is ook een symbool van de familie Herman. En daarnaast is het natuurlijk een fantastisch ingrediënt. Een mossel is heel erg veelzijdig. Je kunt ze rauw eten, gemarineerd, gegratineerd, stomen, koken, bakken… En het mosselvocht is echt een powerbom voor sauzen. Dat heeft zoveel kracht en smaak. Zeker in mijn restaurants kan ik eigenlijk niet meer zonder.’

Nieuwe culinaire plannen

Sergio Herman heeft meer nieuwe culinaire plannen. De chef en ondernemer wil in Terhofstede, een buurtschap tussen Cadzand en Sluis, een boerderij ombouwen tot culinaire broedplaats met een zeer kleinschalige eetgelegenheid. 'Dat is een van de vele ideeën die we aan het uitwerken zijn, maar er staat nog niets vast', vertelt hij tegenover De Ondernemer. 'De bouwplannen liggen bij de gemeente, daar gaat sowieso nog veel tijd over. Het blijft kriebelen, want niets geeft mij meer voldoening dan in de keuken staan. Misschien komt het er ooit wel van, om af en toe een diner te doen, voor maximaal achttien gasten. Een menu koken op megatopniveau. Ik weet dat ik daar supergelukkig van word.'