The Streetfood Club Breda bijna open: cocktails in een luchtballon

The Streetfood Club Breda bijna open: cocktails in een luchtballon

Met anderhalf jaar vertraging door corona, staat The Streetfood Club Breda nu eindelijk aan de vooravond van de opening. 1200 vierkante meter pracht en praal beslaat het restaurant. 'Het wordt twee keer zo groot als The Streetfood Club Utrecht.'

Het monumentale Grand Theatre aan het Van Coothplein in Breda is de afgelopen maanden getransformeerd tot een The Streetfood Club.

In juli hoopt het restaurant de deuren te kunnen openen. ‘We zijn druk bezig met het werven van personeel’, aldus mede-eigenaar Wes Schreutelkamp.

Foto's: Lars Verkroost
Foto's: Lars Verkroost

Het restaurant van zo’n 1200 vierkante meter, telt zo’n 375 zitplaatsen binnen en wordt twee keer zo groot als de locatie in Utrecht. ‘Leuk en beangstigend tegelijkertijd’, erkent Schreutelkamp. Het bestaat uit meerdere ruimtes, vergaderzalen en een private dining area. Het terras telt ongeveer 100 zitplaatsen. ‘Dat krijgt een veranda, open vuurplaats, maar ook picknickbanken. ‘Een beetje in de Balinese stijl.’

8 meter hoge palmbomen

Alles is er over the top: palmbomen van 8 meter hoog, super dikke kroonluchters van messing, te gekke kleurrijke stoffen en toffe muurschilderingen.’

In het deels rijksmonumentale pand komen drie ruimtes waar gasten kunnen borrelen en eten. ‘Ieder met een eigen stijl en sfeer.’ Het pand is rijk versierd met oude elementen.

Cocktails drinken in een luchtballon

De cocktailruimte wordt één grote luchtballon waarbij de mand – van 25 vierkante meter groot – de bar wordt. Het verhaal over de ballonvaart wordt doorgevoerd in de cocktailkaart, dat als thema ‘around the world in 80 sips’ heeft. De ballon gaat als het ware over de wereld en landt op verschillende continenten. ‘Uit diverse landen worden ingrediënten gebruikt die als basis dienen voor de cocktails.’

De ruimte waar voorheen het podium zat, wordt met honderden planten bekleed. In de grote zaal zijn aan beide kanten balkons, waarop je straks kunt dineren.

In het midden van de grote zaal komt een grote bar met daarom heen hoge tafels en een meterslange slingerende bank die door de hele zaak loopt.

Diepe jungle

‘In de grote ruimte wordt het verhaal verteld van de diepe jungle met zonsondergang. We nemen de gasten op reis door warme en tropische oorden.’

Interieur

Compagnon Sippien Baarsma nam het grootste deel van het interieur voor haar rekening. Het podium met balkons waarop je kunt dineren, werd ontworpen door Studio Uku. De muurschilderingen komen van Dofine.

Vertraging door corona

Als er geen corona was geweest, dan had The Streetfood Club na de herfst van 2020 de deuren geopend. ‘We hebben dus anderhalf jaar vertraging opgelopen. We wilden aanvankelijk heel even wachten met verbouwen omdat we het virus in China wilden afwachten, daarna kreeg het voet aan wal in Italië en voordat we het wisten waren we drie lockdowns verder.’

De menukaart bestaat voor 70 procent uit de kaart die ook in Utrecht wordt gevoerd.

Uitbundig en stijlvol

The Street Food Club is een concept met gerechten uit de hele wereld; zoals tortilla’s, ceviche, dumplings en poké bowl. De inrichting is er, net als in de Rum Club, ‘uitbundig en stijlvol’. ‘Het is een mix van luxe en straat. Van de comfortabele gekke stoelen tot de ouderwetse hiphop die uit de speakers knalt. Alles is een contrast, maar combineert op een coole manier.’