Michelin: Frankrijk krijgt driesterrenrestaurant erbij

Michelin: Frankrijk krijgt driesterrenrestaurant erbij

Een nieuw driesterrenrestaurant voor Frankrijk. Maandag 6 maart 2023 ontving restaurant La Marina in Noirmoutier-en-l'Île de felbegeerde derde Michelinster tijdens de gidspresentatie.

In 2020 ontving La Marina, van chef-kok Alexandre en gastvrouw Céline Couillon, al een groene Michelinster. De chef-kok staat erom bekend om, al voordat de zon opkomt bij de visveiling in Noirmoutir aanwezig te zijn voor de beste vis en te koken met de beste ingrediënten uit het seizoen uit eigen moestuin. De keuken bestaat dan ook uit groenten, vis, schaal- en schelpdieren. Daarnaast kookt hij graag op open vuur, is hij fan van wildplukken.

Omweg waard

Michelin: 'La Marine' is de omweg waard' omdat het ons meevoert naar het eiland Noirmoutier en ons voor altijd verandert. Het restaurantteam was al bekroond met een Groene Michelinster als erkenning voor zijn opmerkelijke ecologisch verantwoorde inzet.'

Gidspresentatie Frankrijk

De gidspresentatie voor 2023 is gepresenteerd in aanwezigheid van 500 Michelinsterrenrestaurants in Frankrijk en Europa. De gids telt één nieuw driesterrenrestaurant, vier extra restaurants met twee Michelinsterren, 39 éénsterrestaurants en 8 groene Michelinsterren.

Totaal aan Michelinsterren in Frankrijk

In totaal omvat de restaurantselectie van de gids 2023 630 Michelinsterrenrestaurants: 29 restaurants met drie Michelinsterren, 75 restaurants met twee Michelinsterren en 526 restaurants met één Michelinster in heel Frankrijk.