Eigenaren De Zon kopen nieuw hotel en lanceren overkoepelend merk

Eigenaren De Zon kopen nieuw hotel en lanceren overkoepelend merk

De eigenaren van onder meer hotel De Zon in Ommen hebben een nieuw hotel overgenomen, buiten de regio waar hun andere bedrijven staan. Met deze zesde naam in hun portfolio vonden Luc Sietsma en Patrick Wolffenbuttel het ook tijd voor een overkoepelend merk.

Hoteliers Patrick Wolffenbuttel en Luc Sietsma bouwen gestaag hun hotelcollectie uit. Ze startten in 2020 met de overname van De Zon, Paping en Landgoed Het Laer in Ommen. Eind 2022 namen ze Hof van Gelre in Lochem over en nu voegen ze De Oringer Marke in het Drentse Odoorn toe. Ook lanceren ze tegelijk met die overname een overkoepelende merknaam waar al hun bedrijven onder komen te hangen: Flow. 

De Oringer Marke 

Sinds 1 april hebben Sietsma en Wolffenbuttel het Drentse hotel De Oringer Marke overgenomen en toegevoegd aan het portfolio van Flow. De vorige eigenaren, Klaasjan en Brigitte Niezing, hebben het hotel met bowling en sauna 23 jaar uitgebaat en zochten naar een koper.  

Het hotel telt 33 kamers in het hoofdgebouw en nog eens 12 in een ander gebouw. Daarnaast heeft De Oringer Marke een restaurant, een bowlingbaan in de kelder, een sauna en een ruim terras op het plein.

Hotel De Oringer Marke in Odoorn.
Hotel De Oringer Marke in Odoorn.

De 30 medewerkers zijn allemaal overgegaan naar de nieuwe eigenaren. In de opstartfase is René Sloots verantwoordelijk als general manager. Hij is daarnaast gm van Hof van Gelre en zal beide hotels aansturen. ‘Op termijn kijken we of het wenselijk is voor één van beide hotels binnen Flow een nieuwe gm aan te nemen', zegt Wolffenbuttel.

Meest bewuste overname 

Dit is de meest bewuste overname die zakenpartners Wolffenbuttel en Sietsma hebben gedaan. De twee waren beiden lang general manager van verschillende hotels binnen WestCord toen ze in 2020 de stap naar ondernemer waagden.

Patrick Wolffenbuttel (rechts) en Luc Sietsma (links) Foto: Koos Groenewold
Patrick Wolffenbuttel (rechts) en Luc Sietsma (links) Foto: Koos Groenewold

Dat was in coronatijd, waardoor alles anders was – nog los van alles wat komt kijken bij het overnemen van vier bedrijven in één keer. Ze namen destijds een portfolio over met hotel De Zon, hotel Paping, Landgoed Het Laer en de exploitatie van het restaurant van golfclub Hooge Graven, allen in Ommen. Dit vormde de basis voor wat nu Flow the Collection is.

En ook de overname van Hof van Gelre in 2021 vloog voorbij zonder dat de twee ondernemers er bij stil konden staan. Ook dat was nog in coronatijd en ze zaten eigenlijk nog in de opstartfase als ondernemers. Bovendien waren ze druk met het straktrekken en upgraden van alle systemen en ze waren tegelijk ook aan het verbouwen bij Paping, wat ze ook wilden losmaken van Hampshire. 

Die roerige tijd was achter de rug toen De Oringer Marke zich aandiende, dus hadden de twee meer tijd hier bewust mee bezig te zijn. ‘We weten nu wat we willen en kennen inmiddels alle systemen waar we mee willen werken. Deze overgang zal nog soepeler verlopen dan de voorgaande. 

Flow 

Al sinds het overnemen van de bedrijven in Ommen spelen Wolffenbuttel en Sietsma met de gedachte al hun bedrijven onder één merk samen te voegen. Alleen kwam dat er steeds niet van, tot nu toe.

Als overkoepelend naam wordt vanaf 16 april 'Flow the Collection'gehanteerd, waarbij Flow achter de hotelnaam wordt toegevoegd. Vanaf vandaag zijn Sietsma en Wolffenbuttel eigenaar van Hotel De Zon by Flow, Hotel Paping by Flow, Landgoed Het Laer by Flow, Hotel Hof van Gelre by Flow en Hotel De Oringer Marke by Flow.

Ook zijn de ondernemers alweer bezig met een volgende overname, buiten de regio waar ze nu opereren.