Drie Gezusters niet open voor carnaval

Drie Gezusters niet open voor carnaval

De heropening van Oubaha's Nijmeegse kroegen de Drie Gezusters, Heidi's Skihut en Groote Griet is mogelijk pas begin februari 2008. Hierdoor zouden de zaken het jaarlijkse carnaval kunnen missen, waardoor flinke inkomsten kunnen worden misgelopen.

Eigenaar Sjoerd Kooistra is druk bezig met de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de drie feesttempels in de Molenstraat. Begin juli verklaarde de gemeente Nijmegen de panden niet veilig.

Het aantal bezoekers werd fors verlaagd van 1.400 naar 560 personen, schrijft De Gelderlander. In september kreeg Kooistra een schrijving van de gemeente waarin hij verplicht werd een groot aantal veiligheidsmaatregelen te treffen vóór 6 december.

Rechter

Een maand later sloot uitbater Khalid Oubaha de kroegen helemaal omdat uit eigen onderzoek was gebleken dat de elektrische installaties ook niet deugen. Kooistra was hier woedend over, maar de rechter gaf Oubaha onlangs gelijk. Overigens heeft Hammerstein, advocaat van Kooistra, hoger beroep tegen die uitspraak aangetekend.

Vandaag controleert de gemeente of de eigenaar de opgelegde verbeteringen heeft uitgevoerd. Volgens Hammerstein zijn de elektrische installaties inmiddels op orde. Alleen ontbreekt er nog een brandmeldinstallatie. Die wordt nog voor de kerst geplaatst, aldus Hammerstein. Op dit moment wordt er gewerkt aan het plaatsen van brandwerende scheidingswanden tussen diverse ruimten.

Bouwvergunning

Verder moeten er nog verschillende bouwkundige constructies worden aangepast, vooral om vluchtwegen veilig te maken. Zo moet een dak verstevigd worden. Volgens Hammerstein is een bouwvergunning hiervoor verplicht. Hij zegt dat Nijmegen de verwerking hiervan vertraagd heeft.

Volgens Hammerstein zal alles binnen drie weken na afgifte van de bouwvergunning in orde gemaakt worden. Hij zegt dat Kooistra de afgelopen tijd al voor tonnen in verbetering van de veiligheidssituatie in de kroegen heeft geïnvesteerd. De totale opknapbeurt gaat meer dan vier ton kosten.