nieuws

Amsterdam Cocktail Week biedt platform aan ‘alcoholvrij’

Café 815

De tweede editie van de Amsterdam Cocktail Week gaat maandag 5 maart van start. Tot en met 11 maart zullen in 45 bars van de hoofdstad een hele week evenementen plaatsvinden. Zeven van deze bars zijn het afgelopen jaar pas opengegaan. De Week zal ook speciaal aandacht besteden aan alcoholvrije cocktails.

Amsterdam Cocktail Week biedt platform aan ‘alcoholvrij’

In de avonden biedt elke bar die meedoet aan de Amsterdam Cocktail Week, naast het gebruikelijke menu, twee speciale cocktails aan voor een gereduceerd tarief: €5 voor de non-alcoholische signature cocktail en €8 voor de alcoholische variant. Overdag worden door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd, die zijn terug te vinden in de app.

Nieuwe bars op Amsterdam Cocktail Week

Amsterdam is het afgelopen jaar zeven nieuwe bars rijker en ook hier kunnen bezoekers tijdens Amsterdam Cocktail Week terecht: bar TwentySeven, Flying Dutchmen Cocktails, Pigs & Punch, Arriba Arriba, Roses by Sal, Maas Bar & Kitchen en Juniper en Kin. Deze laatste bar opent zelfs haar deuren voor het eerst tijdens de Amsterdam Cocktail Week.

Lees ook: Speakeasy bij Remise 47 tijdens ACW

Alcoholvrij krijgt podium

Een gebalanceerde en verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt steeds belangrijker, aldus de organisatie. Voor het tweede opvolgende jaar biedt de Amsterdam Cocktail Week de non-alcoholische cocktail een groot platform. De Amsterdam Cocktail Week en alle deelnemenAndaz Vesper Cocktailsde bars zullen verantwoord alcoholgebruik actief promoten.

Zero waste en ‘closed loop cocktails’

Vorig jaar maakte Misset Horeca al een uitgebreide reportage over ‘green bartending’. Ook dat komt voor het voetlicht tijdens de Week. De wereldwijde trend om geen single-use plastics te gebruiken wordt breed omarmd. Plastic rietjes worden vervangen door milieuvriendelijkere varianten en ook worden alternatieven voor servetjes gebruikt, onder meer bij Vesper en Blue Spoon.

Lees ook: Pop-Bar Experience ACW op Horecava 2018

Foodpairing

Net als bij bier gaan ook in de cocktailwereld op steeds meer locaties keuken en bar met elkaar samenwerken. In 38 van de 45 deelnemende cocktailbars wordt ook eten geserveerd, waar mooie cocktailpairings mee gemaakt kunnen worden. Voorbeelden zijn Tunes Bar, The Tailor en Pikoteo.

Reageer op dit artikel