nieuws

Terras Top 100 2018: ‘Een parel in je team is beter dan nummer 1 worden’

Café 709

‘Wij zijn ambitieuze rakkers. Maar dat Annemarie Bruines is verkozen tot parel van de Terras Top 100 2018 is beter dan nummer 1 worden. Het laat zien dat we een hecht team zijn en voor elkaar zorgen. Annemarie verdient dit.’

Terras Top 100 2018:  ‘Een parel in je team is beter dan nummer 1 worden’
Taco Dorst, Annemarie Bruines en Ernst-Jan de Gee

Aan het woord is Taco Dorst van De Groes uit Zelhem. De parel van het jaar van de Terras top 100 2018 werkt bij hen. Annemarie Bruines is uit de vele inzendingen verkozen tot parel. Het bedrijf staat op 52 in de ranglijst. 

‘Toen Annemarie begin 2017 ons team kwam versterken, voelden we meteen dat we een bijzondere vrouw hadden aangetrokken,’ aldus de ondernemers in de brief waarin ze hun parel aandragen. ‘Ze is een alleenstaande moeder, haar eigen horecabedrijf ging ter ziele en dan wordt ze begin 2018 ook nog eens ziek.’ Na veel onderzoek volgde de diagnose, een vorm van MS. ‘Maar ze heeft zich keihard terug geknokt.’

Bruines laat weten dat ze inmiddels al bijna weer haar volledige 32 uur werkt in de bediening bij De Groes. ‘De omgang met mensen vind ik het leukst. Het is elke dag anders en ik wil gewoon weer heel graag volledig werken…’ Even een brok in haar keel, een traan in haar ooghoek. En dan zegt ze vastberaden; ‘Ik wil gewoon!’.

Met deze vastberadenheid en wilskracht begrijpen we de opmerking van haar werkgevers. ‘Normaal wil je dat je medewerkers een stapje harder gaan op een drukke dag. Annemarie moeten we afremmen. Ze is zo’n kei op het terras. Ze heeft altijd zin om te werken. Altijd die glimlach op haar gezicht. Als het druk is gaat bij haar de knop om. Dan gaat ze echt shinen. Hoe zwaar ze het privé ook heeft. Zij heeft daar natuurlijk ook niet om gevraagd. Het overkomt haar. En hoe ze dan in het leven staat, dat is inspirerend voor de mensen om haar heen.’

Bekijk hier de ranglijst van de Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel