nieuws

Voorinschrijving Terras Top 100 2019 geopend

Café 571

Voorinschrijving Terras Top 100 2019 geopend

Bedrijven die mee willen doen aan de Terras Top 100 2019, of die interesse hebben in deelname kunnen zich nu alvast inschrijven. De voorinschrijving is geheel vrijblijvend, geopend.

Hoe staat mijn terras ervoor? Hoe doen mijn mensen het? Wat doen we goed? Wat kan beter? Deze en veel meer vragen worden beantwoord door de rapportages die deelnemers aan de Terras Top 100 ontvangen. Sinds 2008 gaan juryleden op pad om terrassen, onaangekondigd en anoniem te bezoeken. Jaarlijks schrijven honderden terrassen zich in, de beste krijgen, naast alle terugkoppelingen, een plekje in de Terras Top 100.

Voorinschrijving geopend

En voor wie opnieuw wil meestrijden voor een plekje in deze inmiddels gerenommeerde lijst, of wie gewoon wil weten hoe zijn of haar zaak ervoor staat: de voorinschrijving voor de Terras Top 100 2019 is geopend. Of je nu direct al wilt inschrijven óf meer informatie wenst: laat hier je gegevens achter en zodra de officiële inschrijving van start gaat, wordt contact opgenomen.

Terras Top 100

Ondernemers die willen deelnemen aan de Terras Top 100, kunnen zich inschrijven tussen januari – aftrap op de Horecava – en maart. Iedere deelnemer krijgt vervolgens een anoniem bezoek van een vakjurylid tussen maart en april. Een vakjurylid bezoekt ieder terras minimaal 45 minuten en bestelt altijd iets te eten en te drinken.

De vakjury

Een groep van ruim 30 juryleden vormen de vakjury. Zij beoordelen de terrassen door de ogen van de professional, en hun oordeel weegt dan ook zwaarder mee dan dat van de mystery visitor; 80 procent van de eindscore. De vakjuryleden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als medewerker, ondernemer, journalist of adviseur.

De mystery  visitors

De beste 125 terrassen gaan door naar ronde twee. Hier komen de mystery visitors in actie. Ook die bezoekt anoniem. Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores gemaakt; mystery visits tellen voor 20 procent, vakjurybezoek voor 80 procent. De beste 100 blijven over en de top-5 à -6 (afhankelijk van de score) wordt opnieuw bezocht, maar dan door de hoofdjury. Dit bezoek is aangekondigd en duurt een uur.

Gedurende dit uur spreekt de hoofdjury met de ondernemer en eventueel bedrijfsleiders over de zaak, het ondernemen en keuzes op het gebied van personeel, het terras, producten en alles wat verder ter tafel komt. Daarnaast wordt een kijkje genomen voor én achter de schermen. Op basis van deze bezoeken bepaalt de hoofdjury de juiste volgorde van de top. Deze wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van het jaar ervoor.

Reageer op dit artikel