nieuws

Lagunitas opent eigen biercafé in Amsterdam op 7 februari

Café 459

Biercafé Lagunitas TapKabinet opent op 7 februari officieel de deuren in De Pijp in Amsterdam. Naast tapbieren en bieren op fles kunnen gasten er ook terecht voor lunch en diner. De taproom is de eerste horecazaak van Lagunitas buiten Amerika.

Lagunitas opent eigen biercafé in Amsterdam op 7 februari

De van oorsprong Californische brouwerij Lagunitas was een van de voorlopers in de Amerikaanse bierrevolutie. In 2015 nam Heineken een aandeel van 50 procent in de brouwer, om het in 2017 in z’n geheel over te nemen. Aan horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong de eer om met dit biermerk een unieke tapkamer in Nederland te lanceren. ‘Wij staan bekend om onze voorliefde voor speciaalbieren en gaan een bijzondere samenwerking aan’, vertelt Reinout Ezinga. ‘In Amerika heeft Lagunitas al meerdere eigen taprooms. Wij krijgen de unieke kans om in Nederland de eerste taproom te openen buiten Amerika met een prachtige reeks vernieuwende en bijzondere bieren die in Nederland alleen bij ons verkrijgbaar zijn.’

‘Bier-restaurant’ IJver opent in 2019 op NDSM-werf

De ondernemers hebben veel ervaring met buurtgerichte horeca. De link met Lagunitas was hierdoor snel gemaakt aangezien dit biermerk zich ook focust op de lokale gemeenschap. ‘Bij TapKabinet gaat dit tot uiting komen door meerdere evenementen per week gericht op mensen uit de buurt. Denk aan akoestische live muziek, goede doelen- en spelletjesavonden.’

Dirty fries food

Op de menukaart komen Hollandse lunchgerechten met ingrediënten van de markt. Lagunitas TapKabinet gaat huisgemaakte kibbeling serveren, nacho’s, dirty fries food en brood, worst en kaas gemaakt van Lagunitas bier. Ook komen er diverse milkshakes op het menu.

Kleur, retro en freaky elementen

Lagunitas TapKabinet komt in de voormalig Chocolate Bar, om de hoek van de Albert Cuypmarkt. Ezinga woonde vroeger om de hoek van deze vervlogen hotspot en droomde altijd van een dergelijke locatie. Begin december 2018 maakt hij samen met zijn compagnon deze droom waar en creëren zij een plek waar Amsterdammers samenkomen en buurtbewoners hun tweede huiskamer vinden. Voor het interieurontwerp werken de ondernemers samen met Paper Island. ‘Er is bewust gekozen voor een sfeerbouwer in plaats van een interieurbouwer’, aldus Ezinga. ‘Het wordt een uitnodigende zaak met veel kleur, retro, freaky elementen en een fijn terras. Een onderscheidend café-restaurant in De Pijp en absoluut niet stereotype ‘Amsterdams hip’ of toeristen hang-out.’

Lagunitas TapKabinet creëert een huiskamergevoel waar gasten spelletjes kunnen doen; een speeltuin voor volwassenen. Denk aan ouderwetse bordspellen maar ook een Arcade spelkast. Tevens bieden ze een podium aan akoestische muzikanten en besteden ze aandacht aan goede doelen met maandelijkse events.


 

Reageer op dit artikel