blog

Einde aan terrasstress

Horeca 6271

De meeste ondernemers, en gasten, kijken reikhalzend uit naar de eerste zonnestralen van het seizoen. De start van het terrasseizoen is altijd een feestje. En, net zoals bij elk feestje, geeft het ook een beetje stress.

Einde aan terrasstress

Is het terras schoon? Zijn de stoelen droog en heel? Staan er genoeg asbakken op tafel? Liggen de kussens goed? En het allerbelangrijkste: is het personeel er klaar voor? Hebben ze er een beetje zin in? Zijn ze goed getraind, snappen ze waar het om gaat?

Natuurlijk moet er gekeken worden naar het optimaal gebruik van de vierkante meters, de keuze van de stoelen, de algemene uitstraling en de routing, maar het succes van het terrasseizoen wordt bepaald door het personeel. Medewerkers hebben vakkennis nodig, ambitie, doorzettingsvermogen, een glimlach en een verzorgd uiterlijk. Dat zijn zaken die ze moeten leren. Ook moeten ze het zelfvertrouwen krijgen om leiding te kunnen nemen op het terras en de gasten te adviseren, suggesties te doen en bijverkoop te realiseren. Zorg dus goed voor je medewerkers. Koen en Lisette Bakker, de winnende ondernemers van de Terras Top 100, steken veel tijd en energie in hun medewerkers. Medewerkers mogen sporten op kosten van Het Hooihuis, ze krijgen gezonde personeelsmaaltijden en elk overuurtje wordt uitbetaald.

Misset Horeca trapte het terrasseizoen traditiegetrouw af met de Terras Bootcamp. Het was mooi om te zien dat er zo veel ondernemers en medewerkers meededen aan de workshops. We hebben de tips van de gerenommeerde professionals van de bootcamp verzameld. Lees hoe je maximaal rendement kunt halen uit je terras, op het gebied van eten, drinken en personeel. Scheelt een hoop stress. 

Video: Wat hebben deelnemers opgestoken van de Terras Bootcamp?

Inschrijven voor de Terras Top 100 kan hier

 

Reageer op dit artikel