nieuws

Inboedel Vossius geveild op www.daanveilingen.nl

Horeca

De inboedel van het luxueuze restaurant Vossius in Amsterdam wordt geveild. Dat heeft de curator beslist, zo werd donderdag bekend. In september bleek dat het restaurant zijn deuren definitief moest sluiten omdat de uitbaters geen geldschieters konden vinden. De inboedel wordt aangeboden in kleine delen op internet.

Eigenaren J. Vincke en topkok R. Kranenborg openden Vossius eind 2001. Kort daarna kreeg het restaurant, onder aanvoering van Kranenborg die eerder als kok in het Amstel Hotel werkte, een Michelinster. De uitbaters hoopten uiteindelijk drie sterren te krijgen. Het pand werd echter in augustus ontruimd na een huurachterstand van een jaar. Een poging tot doorstart mislukte.

Vossius werd voor de opening met de allerduurste materialen verbouwd. Zo is het plafond bedekt met bladgoud. De totale investering bedroeg destijds zes miljoen euro. Bij de inrichting deden de eigenaren een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zoon Diederik.

De gehele inboedel is de afgelopen dagen in drie containers aangeleverd en getaxeerd. De spullen staan uitgestald in een loods bij Schiphol, maar het is alleen mogelijk om de inboedel via internet te bekijken.

Liefhebbers kunnen een bod uitbrengen op onder meer het porcelein van J.L. Coquet uit het Franse Limoges, bestek dat afkomstig is van Kyra ten Cate, exclusieve maatpakken van de obers, handgedraaid glaswerk uit Duitsland, stoelen en tafels van het Italiaanse Moroso en tal van wijnen en champagnes.

Geïnteresseerden kunnen hun bod op één of meerdere artikelen uitbrengen op www.daanveilingen.nl.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel